Vraag 16: Je hand past precies om een ronde trapleuning, zodat dat duim en middelvinger elkaar kunnen raken. Wat gebeurt er als je een handschoen aantrekt en je hand om de leuning legt?

Array

Vraag 16: Je hand past precies om een ronde trapleuning, zodat dat duim en middelvinger elkaar kunnen raken. Wat gebeurt er als je een handschoen aantrekt en je hand om de leuning legt?

Poll:Vraag 16

Tussenstand:


4 thoughts on "Vraag 16: Je hand past precies om een ronde trapleuning, zodat dat duim en middelvinger elkaar kunnen raken. Wat gebeurt er als je een handschoen aantrekt en je hand om de leuning legt?"

  1. je hebt te maken met oppervlakte vergroting dus door de handschoen wordt de trapleuning dikker

    De totale omtrek O van een cirkel, de lengte van de kromme, is:

    O = 2\pi r = \pi d\!,

    met r de straal van de cirkel en d de diameter. En de twee laagjes stof ompenseren dit onvoldoende op dium en vinger

  2. Geachte redactie,Ik ben het eens met uw antwoord. Ik heb het in de praktijk getest. De “toename in de lengte van duim en middelvinger” compenseert onvoldoende voor de “grotere omtrek” die overbrugt moet worden. Het antwoord is dus 16A.Vriendelijke groet,Nico du Bois

  3. @ Nico,Leuk je hier weer te zien. Wat vind je van de quiz. Heb je al andere testjes gedaan? Groet,Janine

  4. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    Het goede antwoord is A. De situatie is vergelijkbaar wanneer je om de leuning een leren lap wikkelt (de handschoen) en je daar met je blote hand overheen grijpt. Dat red je dus niet. De doordenker zal zeggen: Ja maar, mijn vingers zijn ook langer geworden door die handschoen! Dit klopt, maar dat compenseert niet genoeg. Als de dikte van de handschoen D is, wordt de omtrek 2 pi D, ofwel ongeveer 6D groter (want pi = 3,14, dus 2pi is ongeveer 6) terwijl de vingertoppen samen maar 2D dichter bij elkaar komen. Er ontstaat dus een gat tussen duim en middelvinger.

Comments are closed.

Recente artikelen