Leren slapen zonder slaapmiddelen

Menzis lanceert vanaf deze week een internettoepassing (www.lerenslapen.nl) om beter te leren slapen en de afhankelijkheid van slaapmiddelen af te bouwen. Op de website is relevante wetenschappelijke verantwoorde informatie verzameld over gezond slapen, slaapproblemen, slaapmiddelen, slapen zonder slaappillen en hoe je slapen kunt leren.

LerenSlapen helpt mensen om slaapmiddelen los te laten door middel van een 21-daags programma. Dit programma bestaat uit een stappenplan met voor elke dag specifieke informatie en oefeningen. Het programma is wetenschappelijk ontwikkeld, online te volgen en vrij toegankelijk voor iedereen in Nederland. Mensen die geen slaapmiddelen gebruiken, maar wel moeite hebben met slapen kunnen op de website terecht voor tips en oefeningen. Vergroot je kennis over gezond slapen en doe er je voordeel mee.

Mannen slapen vaker met een knuffel.
Daarnaast zijn op de website allerlei opmerkelijke weetjes te vinden. Zo slapen mannen vaker met een knuffel dan vrouwen, verklapt de slaaphouding je persoonlijkheid en staat het wereldrecord zonder slaap op 264 uur en 12 minuten.