Brabantse Huisartsen maken zich grote zorgen over toekomst huisartsenzorg in de regio

0
462

Huisartsenkring Zuidoost-Brabant maakt zich grote zorgen over de toekomst van de huisartsenzorg in de regio. Boosdoener is volgens de kring de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE).  Die is op een ‘commerciele en agressieve wijze bezig patienten weg te kapen bij andere huisartsen’, zegt voorzitter Nelleke Gruijters van de huisartsenkring, die de belangen behartigt van zo’n driehonderd huisartsen in de regio.

Aanleiding voor de bezorgdheid is de opening van Gezondheidscentrum Gestel afgelopen week. De huisartsenkring stelt dat SGE de zittende huisartsen en therapeuten in dit stadsdeel ‘volledig gepasseerd’ heeft. “Bovendien is er in Gestel helemaal geen vraag naar extra huisartsenzorg, waardoor SGE nu klanten wegkaapt bij andere huisartsen” , zegt Gruijters. Ze doelt hierbij onder meer op een folderactie van SGE in Gestel.
De huisartsenkring vreest dat SGE in andere stadsdelen én buiten Eindhoven op dezelfde voet verdergaat.
SGE-directeur Ernst van Voorst snapt niet waar de huisartsenkring zich druk om maakt. Laat de patient maar kiezen, zou ik zeggen. Als ik goede zorg zou leveren, zou ik niet bang zijn dat mijn patienten overstappen.”

In de tien SGE-centra werken onder meer huisartsen, fysiotherapeuten en psychologen samen. Naar aanleiding van de commotie rond het Gestelse centrum heeft de Eindhovense VVD-fractie raadsvragen gesteld.