Orbis en ZOS onderzoeken zorgomroep van de toekomst

Array

Orbis Medisch en Zorgconcern en de Ziekenhuis Omroep Sittard (ZOS) onderzoeken de toekomstige rol van de ziekenomroep. Beide instanties werken aan een convenant dat de basis moet vormen voor een nieuwe Orbis-brede zorgomroep.

De ZOS verhuist met het Maaslandziekenhuis mee naar Orbis Medisch Centrum, het ‘ziekenhuis van de toekomst’. Van daaruit moet de omroep een actieve rol gaan spelen in het beleid van Orbis Medisch en Zorgconcern. Begin 2009 willen beide partijen een convenant vaststellen waarin afspraken worden gemaakt over de gezamenlijke ambities. Hierin komen zaken aan de orde als bereik, multimedia, interactiviteit, financiele dekking en de vervlechting met de organisatie. In de toekomst moeten de radio- en televisieprogramma’s van de ZOS ook op de andere locaties van Orbis te ontvangen zijn.
De komende maanden bouwt de ZOS haar nieuwe studio op in Orbis Medisch Centrum. De uitzendingen starten medio 2009. Eind 2010 wordt vastgesteld of er een toekomst is voor een zorgomroep.

De ZOS bestaat ruim 40 jaar en is daarmee één van de oudste ziekenomroepen van ons land. De ruim 40 vrijwilligers maken voor de patienten in het Maaslandziekenhuis en Orbis Invia (bijna) dagelijks radioprogramma’s. Voor speciale evenementen verzorgen zij ook TV-programma’s. De ZOS kan rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak getuige donaties van het bedrijfsleven en de mogelijkheid om opnames uit te zenden van voetbalwedstrijden, theatervoorstellingen, de carnavalsoptocht en andere evenementen.

Recente artikelen