Kwaliteitskeurmerk voor Pathologie HagaZiekenhuis

Array


De afdeling Pathologie van het HagaZiekenhuis heeft als een van de eersten in de regio een kwaliteitskeurmerk, het CCKL keurmerk voor laboratoria gekregen. Onlangs is de afdeling hiervoor getoetst door keuringsinstituut CCKL.

Op de afdeling Pathologie wordt weefsel en cel onderzoek uitgevoerd. Daarnaast vinden er bewerkingen van semenanalyse (sperma onderzoek) en opwerkingen voor Intra Uterine Inseminatie (het inbrengen van zaadcellen in de baarmoederholte) plaats. Het pathologisch laboratorium van het HagaZiekenhuis is het eerste gecertificeerde laboratorium voor beide onderdelen in regio Den Haag.

Strenge eisen

Om de accreditatie te verkrijgen moet er aan strenge eisen worden voldaan. De certificering vereist dat de afdeling werkt volgens een kwaliteitshandboek en een kwaliteitssysteem. Deze worden door CCKL getoetst. Daarnaast bezoekt een auditteam van CCKL de werkvloer om te bekijken of het werk in het laboratorium in overeenstemming is met het beschreven kwaliteitssysteem. Op basis hiervan heeft het bestuur van CCKL besloten de afdeling Pathologie van het HagaZiekenhuis te accrediteren. De accreditatie wordt gegeven aan de gehele afdeling Pathologie, bestaande uit histologie, cytologie en secretariaat.


CCKL

CCKL toetst al 25 jaar de kwaliteit en zorgvuldigheid van medische instellingen. De instelling met het CCKL-keurmerk heeft een goed kwaliteitssysteem, gaat zorgvuldig om met de toevertrouwde (lichaams)materialen en wordt periodiek opnieuw gekeurd. Patient en zorgverzekeraar zijn daardoor blijvend verzekerd van kwaliteit.


CCKL is een onafhankelijke keurmerkinstelling. Zij heeft de basis gelegd voor een wereldwijde kwaliteitsnorm voor medische laboratoria (ISO 15189). Door het medische specialisme is CCKL vooral actief in academische centra, samenwerkende topklinische opleidingsziekenhuizen, perifere ziekenhuizen, zelfstandige huisartsenlaboratoria, IVF-klinieken, semenbanken, stamceltransplantatiecentra en trombosediensten. De hoge waardering voor het CCKL-keurmerk leidt er toe dat steeds meer instellingen uit verschillende disciplines door CCKL geaccrediteerd willen worden.


Trots

Het HagaZiekenhuis is trots op de certificering. Het biedt zekerheid aan patienten, maar ook aan de eigen medewerkers. En het geeft aan dat het pathologisch laboratorium volgens de hoogste kwaliteitsnormen werkt.


Bron: Hagaziekenhuis

Recente artikelen