Oncoloog uit Vlissingen gewaarschuwd door Tuchtcollege

Array

Het regionale college in den Haag verwijt de arts dat hij ernstige medische complicaties niet herkend heeft die ontstonden door zijn behandeling en waar hij door het patientdossier het risico van had moeten kennen. De patient, een 71-jarige Vlissinger, kon eind vorig jaar ternauwernood het leven worden gered in het ziekenhuis in Antwerpen na ernstige darmbloedingen. Daar werd een been bij hem afgezet dat was gaan afsterven als complicatie bij de behandeling van de darmbloedingen.

Kerkhofs had moeten weten dat door het stoppen van de bloedverdunnende medicijnen de kans op doorbloedingsproblemen in de benen van de man groot was; dat staat duidelijk in het patientendossier, stelt het college. De arts negeerde echter de hevige pijnklachten die de Vlissinger over zijn benen had. Uiteindelijk is in Antwerpen bij de man een been afgezet omdat het aan het afsterven was.Het college verwijt Kerkhofs ook misplaatste opmerkingen jegens de familie van de 71-jarige Vlissingse patient. Ook tijdens de behandelingen van de zaak ter zitting in Den Haag toonde arts in het oordeel van het college onvoldoende begrip voor de bezorgdheid van de familie.

Een waarschuwing is de lichtste maatregel die het tuchtcollege kan geven. Meerdere waarschuwingen kunnen een arts komen te staan op tijdelijke verwijdering uit het register van behandelaars, waardoor hij in die tijd niet als arts mag optreden.

Bron: PZC

Recente artikelen