Softwarebedrijf actief in GGZ project “ Eigen Regie bij Schizofrenie”

Array

Ontwikkeling van ketenzorg oplossing voor Schizofrenie samen met Trimbos Instituut, Julius Centrum en GGZ instellingen

Binnen het Transitie Programma Langdurige Zorg neemt \’n softwarebedrijf Software deel aan een innovatief project genaamd ‘Eigen Regie bij Schizofrenie’. In het project wordt gestreefd naar het tot stand brengen van een transitie in de behandeling en monitoring van zelfstandig wonende schizofrene patienten.

Dit wordt allereerst gerealiseerd door deze patienten een aantal mogelijkheden voor zelfmanagement aan te bieden zoals: dossiertoegang, e-consult, het maken van afspraken en invullen van huiswerkopdrachten en vragenlijsten. Wat het transitie-experiment bijzonder maakt, is dat ook de mantelzorgers actief betrokken worden bij het vormgeven van de methode en ook een eigen toegang tot de software zullen hebben. ‘Eigen Regie bij Schizofrenie’ moet ertoe leiden dat in instellingen deze ambulante maar ook kwetsbare groep beter in beeld is; er zoveel mogelijk ingegaan wordt op de rehabiliteitswensen en dat bij periodieke terugval van deze patienten een klinische opname zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Ook wordt op drie locaties in de betrokken GGZ instellingen de landelijke multidisciplinaire richtlijn Schizofrenie geïmplementeerd, zodat evidence-based zorg kan worden geleverd en de effecten van de zorg vastgesteld worden met gevalideerde meetinstrumenten. Health management ten top en een project dat laat zien dat de principes van Personal Health Management ook in de chronische psychiatrie toegepast kunnen worden.

\’n softwarebedrijf Software gaat de uitdaging aan om bovenstaande op haar toekomstvaste platform te modelleren. ‘In Eigen Regie bij Schizofrenie’ werkt \’n softwarebedrijf Software samen met GGZ Westelijk Noord-Brabant, GGZ Breburg Groep, het Trimbos Instituut en het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde.

Recente artikelen