GGD Eemland en GGD Midden-Nederland samengegaan

Array

GGD Eemland en GGD Midden-Nederland samengegaan logo ggd midden nederland

Op 1 januari 2009 zijn de GGDen Eemland en Midden-Nederland samen één GGD Midden-Nederland geworden. Door het samengaan is er één GGD voor 28 Utrechtse gemeenten, met samen meer dan 900.000 inwoners. De GGD Midden-Nederland is daarmee qua inwonersaantal de derde GGD van Nederland.

Het samengaan van beide GGDen is een logische stap. Al jaren werkten beide GGDen samen op het gebied van infectieziektebestrijding, bevolkingsonderzoeken, lijkschouw, gezondheidsbevordering, campagnes en ICT. De heer Verkroost, voorzitter van het Algemeen Bestuur van GGD Midden-Nederland: Het is een samenwerking die we graag wilden intensiveren om de kwaliteit en continuïteit te vergroten. Daarom hebben we ervoor gekozen één organisatie te worden. Dat biedt bovendien meer mogelijkheden voor specialisatie. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee de gemeenten en haar inwoners nog beter kunnen bedienen.

Met het samengaan ontstaat er een GGD met driehonderd medewerkers, die onder leiding staat van mr. H. (Henk) Kruisselbrink, directeur-arts, en drs. M.A.T. (Monique) Kavelaars, adjunct-directeur.

De hoofdvestiging is op de Dreef in Zeist, waar ook de directie en de ondersteunende functies zijn ondergebracht. Daarnaast heeft de GGD vestigingen in Maarssen, Nieuwegein, Veenendaal. Ook het GGD-gebouw aan de Zonnehof in Amersfoort wordt een GGD-vestiging. Inwoners kunnen op deze wijze in de buurt terecht voor allerlei gezondheidszaken, waaronder Jeugdgezondheidszorg, Reizigersvaccinatie, TBC- en SOA-bestrijding en Sociaal Medische Advisering, Technische Hygienezorg en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg.

De GGD Midden-Nederland werkt, in opdracht van 28 gemeenten, preventief aan de gezondheid van inwoners. Dat doen zij door het voorkomen van ziekten en het bevorderen van gezond gedrag in een gezonde leefomgeving. Want gezond leven, is gezond blijven.


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen