Ongeval bij “De Nieuwe Uri Geller” show: SBS6 heeft ambulance zonder apparatuur klaar staan in geval van nood

Array

SBS6 neemt de bezoekers aan het tv-programma ‘De nieuwe Uri Geller’ niet erg serieus. SBS6 wekt de suggestie voor noodgevallen een ambulance, de oude 10-184, paraat te hebben. Zo werd de kijkers vorige week in de eerste uitzending van de nieuwe aflevering getoond, waarbij ook medisch personeel in beeld werd gebracht.

De koplampen brandden, dus de ziekenauto kon in geval van nood terstond uitrukken, zo suggereerden de beelden. Maar John Nootebos, manager van Ambulancedienst Kennemerland, laat aan de media weten dat de ambulance niet eens apparatuur aan boord heeft en dus weinig kan betekenen in geval van nood. Daarnaast heeft deze ambulance en de eigenaar van de ambulance geen vergunning voor ziekenvervoer of het uitvoeren van spoedritten. De ambulancedienst heeft de acht jaar oude 10-184, die alleen nog werd ingezet als reservewagen, leeg verkocht. En deze ambulance staat dus nu in geval van nood “paraat” bij de SBS6 studio’.


Dat een Ambulance geen overbodige luxe is bleek gisteren bij de repetities. Winfried en Angelique zijn broer en zus en hebben een bijzondere mentale band. Deze sterke band, die ze wilden testen met een levensgevaarlijk experiment met speren.

Angelique kroop in een kartonnen doos waar Winfried vervolgens speren in stak. Door hun mentale band had Winfried precies moeten weten waar hij moest steken om Angelique niet te raken… Dat ging echter gruwelijk mis. Angelique werd geraakt door een van de speren en werd met spoed naar de Eerste Hulp gebracht.


Recente artikelen