COC: ‘hiv-healings’ wettelijk aan pakken’

Array

gmnlcocGebedsgenezingsdiensten waarin gelovigen zogenaamd worden genezen van hiv en homoseksualiteit moeten verboden worden, vindt het COC. Wouter Neerings van het COC: ‘Ik ben bang dat de Tweede Kamer en de minister niet zien dat dit een gevaar is voor de volksgezondheid’.
Ook Mikel Haman, zelf geronseld voor dit soort praktijken, vecht voor een verbod. Hij wil meer openheid om het taboe dat op hiv-healings ligt in met name de Surinaamse gemeenschap te doorbreken.

PvdA-Kamerlid Khadija Arib wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de mogelijkheid krijgt alternatieve genezers te vervolgen. Zo moet er onder meer een einde komen aan gebedsdiensten in Amsterdam waar hiv-geïnfecteerden genezen worden verklaard.

Zo nodig moet de wet daarvoor worden aangepast, vindt Arib. Eerder stelde Arib al vragen aan minister Ab Klink van Volksgezondheid, over overwegend Afrikaanse en Surinaamse pinkstergemeenten in Amsterdam die bijeenkomsten zouden organiseren waar mensen met hiv op gebed worden genezen.

Recente artikelen