Ultimatum van zorgondernemer Loek Winter is afgelopen, nog geen besluit over IJsselmeerziekenhuizen

Array

ijsselmeerziekenhuizenEr is nog geen besluit naar buiten gekomen over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen. Om twaalf uur verstreek het ultimatum dat zorgondernemer Loek Winter van de MC Groep aan de overige partijen had gesteld om tot een overname te komen. Daarin eist Winter dat de zogeheten stakeholders, zoals de provincie, zorgverzekeraar Achmea en de Nederlandse Zorgautoriteit een financieel gat van acht miljoen dichten.

Gebeurt dat niet, dan is zijn reddingsplan van de baan. Toch lijkt het er op dat de IJsselmeerziekenhuizen voorlopig weer gered zijn. Het ultimatum van zorgondernemer Loek Winter heeft effect gehad. Op dit moment worden de punten op de i gezet van een nieuw akkoord dat moet leiden tot een gezonde herstart van de ziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad. Over een halfuur worden de details daarvan bekend gemaakt.Zorgondernemer Loek Winter, directeur van  de MC Groep, had alle betrokken partijen een ultimatum gesteld om de zwaar verlieslijdende IJsselmeerziekenhuizen nog te kunnen redden. Dit ultimatum liep om  12.00 uur af. Het ultimatum van zorgondernemer Loek Winter is om 12:00 afgelopen. Er moet 45 miljoen euro op tafel liggen voor de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen.

Tijdens eindeloze onderhandelingen over de invulling van het principe-accoord bleken partijen telkenmale van positie te veranderen. Heden bleek dat uiteindelijk van de benodigde EUR 45 miljoen aan financiele middelen die nodig zijn voor de Stichting IJsselmeerziekenhuizen EUR 8 miljoen niet op tafel wordt gebracht. “Het ziekenhuis kan dit allemaal niet hebben”, stelt Winter, “het gaat intussen kapot”.
Als ieder zich aan de eerdere afspraken houdt, dan is zorgautoriteit NZa bereid alsnog zijn goedkeuring aan het reddingsplan te verlenen, zo is de indruk van de  MC Groep.

Loek Winter die met zijn MC Groep het ziekenhuis zou overnemen, dreigde zich gisteren terug te trekken omdat van de 45 miljoen euro die nodig is om oude schulden weg te poetsen nog acht miljoen miste. Hij vond dat de andere partners in de reddingsoperatie die al sinds september vo0rig jaar aan de gang is het lieten afweten.

Het gat zou nu zijn gedicht, maar daarmee is nog niet alles geregeld. Bepalend is wat de Nederlandse Zorgautoriteit gaat doen. Daar lag een verzoek om steun voor bijna 30 miljoen euro. Dat is resoluut afgewezen. Een tweede aanvraag gaat op korte termijn de deur uit en de vraag is of die wel wordt goedgekeurd.

Recente artikelen