Militairen op Kandahar zamelen geld in voor War Child

Array

warchildSteeds vaker blijkt dat militairen die op uitzending zijn,  iets extra’s willen doen voor de bevolking van Afghanistan.  Zij hebben de behoefte om naast hun werk een concrete bijdrage te leveren voor verbetering van het land.  Ook bij het thuisfront ontstaat vaak deze behoefte.  Op Kandahar Airfield heeft onlangs een klein aantal vrijwilligers het initiatief genomen om een Goede Doelen Commissie op te zetten.  Deze commissie probeert invulling te geven aan deze behoefte door een drietal goede doelen projecten aan te bieden waar militairen en hun thuisfront hun bijdrage aan kunnen leveren.

Militairen op Kandahar organiseerden verschillende acties voor de mensen in Afghanistan. Zo zamelden zij winterkleding in en zamelden zij en het thuisfront geld in voor War Child.  Hoe?

In Afghanistan
-militairen in Kandahar verkochten bij hun ‘postkantoor’ ansichtkaarten waarvan 50% van de opbrengst naar WC gaat
-militairen konden hun haar laten knippen voor War Child 
-militairen vroegen sponsorgeld tijdens sportactiviteiten 
-kerstpakketten die over waren, werden geveild 

Thuisfront
-inzameling via kerk
-kerstmarkt op basisschool in Limburg

In totaal is er al € 2279,50 opgehaald. Stichting Warschild is hier super blij mee en willen alle militairen en het thuisfront onwijs bedanken voor al hun enthousiasme en inzet!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen