Miskraamspreekuur van start bij MMC

Array

miskraamMáxima Medisch Centrum is een miskraamspreekuur gestart. Dit spreekuur is bedoeld voor zwangere vrouwen bij wie de zwangerschap niet goed van start is gegaan in de eerste veertien weken. Vrouwen worden doorverwezen door de huisarts of verloskundige naar het ziekenhuis. De gynaecoloog doet dan onderzoek naar de oorzaak van de miskraam.

Ook wordt samen met de vrouw bekeken welke vervolgstappen er worden ondernomen. Als een miskraam wordt vastgesteld kan er voor gekozen worden om het spontane beloop af te wachten, met medicijnen de miskraam op gang te brengen of het zwangerschapsweefsel verwijderen uit de baarmoeder (curettage). Deze mogelijkheden worden goed besproken met de patient.


Kiest een vrouw voor curettage, dan kan ze dezelfde dag nog terecht. In het OK-rooster van MMC wordt rekening gehouden met een eventuele curettage. Is de beslissing genomen om een curettage te ondergaan, dan vinden de meeste vrouwen het prettig dat ze ook snel terecht kunnen.


Het miskraamspreekuur is elke dinsdagmorgen en donderdagmorgen op de polikliniek gynaecologie, locatie Eindhoven. Voor meer informatie kan gebeld worden met de polikliniek gynaecologie: (040) 888 58 89.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen