MC-groep neemt ook belang in St. Jans Gasthuis in Weert

Array

ziekenhuis-weertDe MC-Groep van zorgondernemer Loek Winter wil voor 3 miljoen euro een belang van ongeveer 20 procent nemen in het St. Jans Gasthuis in Weert. De directie van het ziekenhuis heeft dat dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad. Volgens het voorgenomen besluit wordt Winter voorzitter van de raad van bestuur van het streekziekenhuis. Het St. Jans Gasthuis wil het extra kapitaal gebruiken voor nieuw strategische beleid. Het ziekenhuis wil gaan excelleren op het gebied van bijvoorbeeld dialysezorg en obesitas. Het geld is verder nodig om de renovatie van het ziekenhuisgebouw versneld uit te voeren.
Vorige week werd bekend dat de MC-Groep 5 miljoen euro investeert in de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord

Door de voortdurende budgetkortingen van de landelijke overheid, zorgverzekeraars die steeds scherper gaan inkopen en toenemende concurrentie van naburige ziekenhuizen is het behouden van een positie als zelfstandig basisziekenhuis geen vanzelfsprekend toekomstbeeld meer. Ook vanuit kwalitatief oogpunt worden toenemend eisen gesteld aan verrichtingen die ziekenhuizen mogen bieden. Om hier een antwoord op te kunnen bieden ontwikkelde SJG Weert begin dit jaar het Concept Ondernemingsplan 2008-2012 in hoofdlijnen. Inmiddels neemt dit plan concrete vormen aan.
Het ziekenhuis in Weert wil op een beperkt aantal terreinen gespecialiseerde zorg voor de bovenregionale markt ontwikkelen, zogenaamde ‘Centres of Excellence’. Het ziekenhuis is daarover in overleg met een aantal externe partijen. Daarnaast ziet SJG Weert ook goede mogelijkheden om een aantal eigen interne ‘pareltjes’ tot A-merk met een bovenregionale uitstraling door te ontwikkelen. Voorbeelden van vakgebieden om een ‘Centre of Excellence’ te ontwikkelen zijn te vinden in de dialysezorg, oogheelkunde, orthopedie, revalidatie.

Eind juli wil het ziekenhuis een besluit te nemen over het uitgewerkte ondernemingsplan. Pas daarna wordt besloten of de huidige voorkeursparticipant ook degene zal worden die samen met het ziekenhuis dit plan gaat uitvoeren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen