Personeel Ziekenhuis Walcheren overhandigt petitie aan gedeputeerde

Array

ziekenhuis-walcherenWoensdag 11 februari organiseert ABVAKABO FNV een personeelsbijeenkomst voor het ziekenhuis Walcheren in Vlissingen. Personeel en betrokken bonden overhandigen een zwartboek aan de gedeputeerde van de provincie Zeeland met de redenen waarom zij het vertrouwen in de Raden van Bestuur hebben opgezegd.

Naast het zwartboek overhandigen de vakbonden een samenvatting van reacties op het meldpunt http://www.zorgeninzeeland.nl. Op dit door de bonden opgerichte meldpunt hebben burgers, patienten en personeelsleden in korte tijd honderden reacties over de zorg in Walcheren achtergelaten. De verantwoordelijke wethouders en burgemeesters van de vier betrokken gemeenten, Veere, Middelburg, Vlissingen en Goes, zijn ook uitgenodigd.

Voorgenomen fusie

Ondanks grote twijfel, willen de Raden van Bestuur van de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes een fusie doorzetten. Zij lopen vooruit op het besluit van de NMA die hier nog een oordeel over moet vellen. Hoewel de noodzakelijke randvoorwaarden nog niet eens zijn bepaald, worden afdelingen al van Vlissingen naar Goes overgeheveld. Bonden en personeel maken zich al langer ernstig zorgen over situatie van het ziekenhuis in Walcheren. Meldingen over onverantwoorde besluiten van de Raad van Bestuur blijven zonder gehoor. Door leegloop loopt de werkdruk op en is personeel gedwongen handelingen te plegen waarvoor ze niet bevoegd zijn. De financiele tekorten worden bovendien steeds groter: uit de cijfers van 2008 blijkt dat het ziekenhuis in Goes er financieel het slechtst voor staat van alle Nederlandse ziekenhuizen.

Vorig jaar zegden ABVAKABO FNV en het personeel in Vlissingen het vertrouwen in de Raad van Bestuur al op. In Goes is tevens de clientenraad opgestapt omdat zij geen vertrouwen meer had in de Raad van Bestuur. Bonden en personeel hopen dat hun zorgen gehoor krijgen tijdens de bijeenkomst en roepen de politiek op om actie te ondernemen.

Bron: ABVAKABO FNV

Recente artikelen