Babywatch: thuis kijken naar uw baby

Array

babywatchHet Erasmus MC-Sophia heeft op dinsdag 17 februari met succes Babywatch geïntroduceerd. Babywatch maakt het voor ouders en/of verzorgers mogelijk om via een pc met internetaansluiting, thuis of op een andere locatie, naar hun kind te kijken.

Privacy gewaarborgd
Babywatch maakt het voor ouders/verzorgers mogelijk om via een computer en internetverbinding, thuis of op een andere locatie, naar hun kind te kijken. Dit gebeurt door middel van een camera die boven de couveuse of het (warmte)bed van de patient hangt. De beelden van de camera worden via internet verstuurd. Om de privacy van andere patienten en de medewerkers van de afdelingen te waarborgen, is er geen geluid bij de beelden te horen.

Voor wie?
Voor alle ouders/verzorgers van de patienten die op de afdelingen IC-Neonatologie en post IC/HC MCKG zijn opgenomen.

Hoe werkt het?
Het is de bedoeling dat ouders/verzorgers bij opname de informatiebrochure over Babywatch van de verpleegkundige krijgen, met daarin een toestemmingsformulier.
Ouders/verzorgers kunnen door middel van een  toegezonden wachtwoord, toegang krijgen tot Babywatch, door in te loggen op het privé mailadres. Na aanmelding krijgen de ouders/verzorgers de naam en geboortedatum van hun kind te zien, en een beeld van de couveuse of het (warmte)bed waarin hun kind ligt. Als het beeld tijdelijk niet beschikbaar is, bijvoorbeeld vanwege medische handelingen of verzorging van het kind, zien de ouders/verzorgers een plaatje van het kind met de melding ‘u kijkt naar een foto’.

Klik hier om direct naar Babywatch te gaan.

Systeem eisen voor Babywatch:

  • Popup Blocker uitgeschakeld;
  • Java 6.11 of hoger te downloaden via www.java.com;
  • Internet Explorer 6 of 7 (Firefox en overige browsers worden nog niet ondersteund);
  • Computer met internettoegang.

Voor vragen over babywatch kunt u mailen naar: [email protected].Babywatch beheer

Bron: ErasmusMC

Recente artikelen