Groen verbetert de gezondheid

Array

groenMensen in een groene woonomgeving voelen zich gezonder, en zijn ook gezonder. Dat blijkt uit onderzoek van Jolanda Maas van de Universiteit Utrecht. Vooral mensen met een lagere sociale status, kinderen en ouderen hebben baat bij een groene leefomgeving.

Minder stressIn een groene omgeving herstellen mensen sneller van stress en voelen ze zich veiliger. Maar ook bewegen en sociale contacten zijn niet helemaal weg te cijferen als verklaring. Door groen tuinieren mensen langer, pakken vaker de fiets naar hun werk en voelen zich minder eenzaam.

Meer dan alleen luxe
Maas stelt dat groen meer is dan een luxe product, het is bevorderend voor de gezondheid. Bij het inrichten van wijken en steden zou er daarom meer aandacht moeten komen voor groene factoren. Toch wordt groen niet heel actief ingezet voor de gezondheid voor patienten, in de Nederlandse gezondheidszorg.
Bron: Artsennet.nl

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen