Anti Kater Tips voor Carnaval

Array

Carnaval staat weer voor de deur en helaas komt met die dagen meestal ook de kater om de hoek kijken. Hier wat handige tips.

carnaval-tipsBouw het alcoholgebruik op. Eerst zwak-alcoholische dranken, daarna wat sterker; niet andersom. Niet voor niets luiden de spreekwoorden: bier na wijn geeft venijn en wijn na bier geeft plezier
Een kater heeft onder andere te maken met uitdroging, hoe vreemd dat ook mag klinken. Drink om uitdroging te voorkomen tijdens of na het alcoholgebruik wat water, melk of nog beter, vruchtensappen

  1. Deze manier werkt altijd, voor iedereen en is de beste preventieve manier om katers te voorkomen
    Drink nooit! Hiermee bent u ervan verzekerd nooit last van een kater te hebben voor de rest van uw leven.
  2. Aangezien 99.9% van de mensen die bang zijn voor een kater nooit methode #1 zullen volgen is de hierop volgende beste preventieve manier om er een te voorkomen:
    Zorg ervoor nooit zoveel te drinken dat u echt dronken wordt. Op deze manier zal een kater zelden tot nooit voorkomen.
  3. Methode #1 & #2 gelden voor iedereen. Vanaf dit punt, gaan we een grijs gebied binnen van experimentele maatregelen
    Het probleem hierbij is dat mensen verschillen in grootte, gewicht, stofwisseling, gezondheid enz. Datgene wat bij de ene persoon helpt kan bij een ander het probleem versterken. Dus, datgene wat hieronder aangeboden wordt hoeft voor u misschien niet te werken. Maar, het zijn in elk geval tips voor diegenen die doen wat 89% van de mensen doen, namelijk methode #1 & #2 onacceptabel vinden.
    U heeft zojuist uw ogen geopend en u vindt zichzelf ingestort en verkreukeld terug, hopelijk in een bed, hopelijk in een vertrouwde omgeving, maar, tot overmaat van ramp, wakker. Uw gedachten slagen er met moeite in, een soort herinnering aan een beperkt aantal activiteiten van de afgelopen avond en nacht naar boven te halen. U voelt zich alsof u zich in het diepste en donkerste gedeelte van de hel bevindt. Op dit moment volgt meestal ook de “Ik drink nooit meer” uitspraak, (een van de meest zielige demonstraties van onzinnige uitspraken in het menselijk gedrag). U heeft hulp nodig. Snel.

Een beetje begripsvorming van wat een kater nu eigenlijk inhoud is op dit punt wel handig. Het is een combinatie van een paar fysieke eigenschappen:

  1. Uitdroging – De alcohol heeft er zorg voor gedragen dat een niet onaanzienlijke hoeveelheid lichaamsvocht verdampt is.
  2. Zenuwschok – U komt bij van de effecten van een milde overdosis van een onderdrukkende drug, dus uw zenuwen vertonen de bekende wet van Newton van actie/reactie door in een lichte overgevoelige toestand te komen.
  3. Vergiftiging – Het rondpompen van de alcohol en vloeistof door uw lichaam heeft zeer effectief een aanzienlijke hoeveelheid van uw opgeslagen vitaminen en voedingsstoffen weggespoeld. Deze stoffen zorgen er normaal gesproken voor uw natuurlijk afweersysteem.
  1. Wat u dus dient te doen is een aantal stappen nemen om een begin te maken met het herstel. Dit betekent dezelfde dingen doen die u gedaan zou moeten hebben in methode #3 (het is daar echter wel te laat voor, maar het kan geen kwaad). Dat betekent rust zoveel mogelijk. Dat betekent ook iets eten wat de verloren gegane stoffen weer aanvult. Dat zou iets moeten zijn als groente/fruit, GEEN vet, zuivelprodukten of vlees, deze zaken doen geen goed aan uw toch al verzwakte spijsverteringssysteem. Bananen zijn geweldig, maar wat voor veel mensen zeer goed werkt zijn tomaten!
    Dit verklaart voor de helft waarom Bloody Mary is de standaard Morning-after drank. (De ANDERE helft van deze verklaring, is natuurlijk, dat meer alcohol helpt om de gespannen zenuwen te ontspannen en de pijn in het hoofd helpt te verzachten, maar meer alcohol is ook een grote stap op weg naar alcoholisme).

Als u van plan bent veel te gaan drinken, dan zijn dit een aantal dingen die u absoluut NIET moet doen:

  1. Meng niet veel verschillende soorten alcoholische drank(Gedestileerd, wijn, bier), maar houdt het bij 1 soort.
  2. Drink niet teveel gekleurde dranken(rode wijn, whiskey, donkere rum, etc). Een kater van goedkope rode wijn is absoluut verschrikkelijk. Dood zonder te sterven.
  3. Drink niet teveel van zoete, gemixte drankjes. Dit is een klassieke fout van studenten en beginnende drinkers. De combinatie van al die suiker in de maag en de alcoholische kick – het eindresultaat is bijna altijd hetzelfde.

Kippenbouillon:
Een oud recept. Er is over nagedacht. De maag is zowieso al van streek. Waarom niet nog een beetje meer chaos. In elk geval is de kippenbouillon goed tegen de ontwatering van het lichaam.

Mineraalwater:
Het liefst in grote hoeveelheden, is goed tegen de nadorst en activeert de stofwisseling. Levert veel mineralen en de kater-killer magnesium. (sommigen beweren dat het goed is een halve liter water te drinken vlak voordat men gaat “slapen”)

Koffie:
Werkt ontnuchterend en activeert de bloedsomloop. Maar de alcoholspiegel zakt niet, dus laat je auto staan. Ook de dag erna want wie dronken was heeft de dag erna nog een te hoog alcoholpromilage in het bloed.

Brood en olijven:
Wordt aanbevolen tijdens het drinken. Heeft het voordeel dat je niet zo snel dronken wordt. Zeer geliefd in de mediterane landen.

Honing:
Een broodje honing bij het katerontbijt is lekker en gezond. Honing bevordert de omzetting van alcohol en herstelt de bloedsuikerspiegel die in de morgen erg laag is.

Recente artikelen