HPV vaccinatie in Den Haag moet over door te koud vaccin

1
390

medicijn koelkastHaagse meisjes die woensdag zijn gevaccineerd tegen baarmoederhalskanker in sporthal Loosduinen, moeten nogmaals geprikt worden. Het vaccin was te koud en het kan zijn dat het daardoor niet goed werkt. Dat liet een woordvoerster van de gemeente vrijdag weten. De GGD Den Haag vindt het ,,heel vervelend” voor de meisjes, maar neemt het zekere voor het onzekere en roept de 1193 meisjes opnieuw op.

UPDATE: Koelkast was niet kapot maar was te koud ingesteld!

Meisjes Den Haag opnieuw uitgenodigd voor vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Haagse meisjes die woensdag 4 maart jl zijn gevaccineerd tegen baarmoederhalskanker in sporthal Loosduinen krijgen een nieuwe oproep. Deze groep meiden moet zich dus opnieuw laten inenten. Het vaccin waarmee afgelopen woensdag in de sporthal Loosduinen is geprikt was namelijk te koud. Dit bleek na een kwaliteitscontrole van de GGD. Inmiddels is duidelijk dat de temperatuur van het vaccin al te laag is geweest vóór de aanlevering aan de GGD Den Haag.

De GGD krijgt de vaccins aangeleverd van het RIVM. Het RIVM is verantwoordelijk voor de aanlevering en de distributie van de vaccins.

De werking kan niet worden gegarandeerd als het vaccin te koud is. Er zijn géén gezondheidsrisico’s.Om zeker te zijn van een goede bescherming heeft de GGD Den Haag besloten deze meisjes de prik opnieuw aan te bieden. De GGD Den Haag betreurt de gang van zaken, maar wil het zekere voor het onzekere nemen.Op dit moment loopt de vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker voor meisjes die dit jaar 13 tot en met 16 jaar worden. De meisjes krijgen 3 prikken: in maart, april en september.

Voorzorg

In overleg met het RIVM, de fabrikant GSK en het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) heeft de GGD Den Haag uit voorzorg besloten deze meiden de eerste prik opnieuw te geven. Hiervoor krijgen zij begin volgende week een persoonlijke brief van de GGD. Het gaat om 1193 meiden die opnieuw worden opgeroepen.

Vorig artikelMenzis scherpt preferentiebeleid aan
Volgend artikelBiosimilar groeihormonen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

Comments are closed.