Blaastest moet partnergeweld voorkomen

Array

blaastestGewelddadige partners moeten aan hun voordeur een ademtest afleggen. Hebben ze te veel gedronken, dan mogen ze twee weken hun huis niet betreden. Samen met nog enkele andere radicale maatregelen kan dit in het nieuwe plan van de Britse politie komen om huiselijk geweld te gaan.Groot-Brittannie kampt met een groot probleem wat partnergeweld betreft. Daarom heeft de Britse politie nieuwe plannen om agenten de mogelijkheid geven om een ademtest af te nemen van iemand die bekend staat als een huiselijk geweldpleger. Als de verdachte te veel alcohol gedronken heeft, kan een arrestatie volgen en een bevel om thuis geen alcohol meer te drinken voor een bepaalde tijd.

Een woordvoerder van de Britse politie: “De overheid heeft aan de politie gevraagd welke extra maatregelen ze kunnen nemen om gewelddadige mannen te stoppen. Hoewel alcohol niet de oorzaak is van huiselijk geweld, heeft het wel een versterkende factor. Het speelt bij ongeveer 40 procent van alle gevallen van huiselijk geweld een rol. We willen hard optreden tegen dit soort misdaden en de zwakke partij beschermen. Daarom denken we goed na over elk idee dat naar voren wordt gebracht.”

Bron:Huiselijkgeweld

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen