Twitter het snelst groeiende sociale netwerk

0
181

twitterdokterNielsen kwam afgelopenweek met een top vijf met snelst groeiende sociale netwerken Vooral mensen die een baan hebben, twitteren regelmatig. Twitter  groeide met zo’n 1382 procent in een jaar tijd. In februari 2009 had Twitter ruim 7 miljoen unieke gebruikers. In begin 2008 waren dat er slechts 500.000.

De top vijf ziet er alsvolgt uit:

1. Twitter – 1382 procent groei
2. Zimbio – 240 procent
3. Facebook – 228 procent
4. Multiply – 192 procent
5. Wikia – 172 procent

Het gebruik van Twitter betekent dat artsen korte berichten versturen vanaf een laptop en dit kan zelfs vanuit een verduisterde operatiekamer. Ten minste 385 Twitter gebruikers volgden de Twitter-feed van de eerste online operatie. De chirurgen gaven stap voor stap uitleg over de ingreep. Op YouTube waren tegelijk videofragmenten te zien. De artsen beantwoordden real time vragen van gebruikers over de operatie.