Sense.info Zeker over seks

Array

senseOp 23 maart lanceert staatssecretaris Bussemaker van VWS de nieuwe website www.sense.info samen met 200 mbo-studenten van ROC Mondriaan in Den Haag. De site biedt jongeren en professionals die met jongeren werken uitgebreide en betrouwbare informatie over seksualiteit en relaties.

Sense is een interactieve site over seks. Hier vind je heel veel informatie over seksualiteit en seksuele gezondheid. Maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken. De site beantwoordt vragen over seksualiteit, relaties, anticonceptie en soa’s. Daarnaast kunnen jongeren via de site een Sense-spreekuur bij hen in de buurt vinden. De spreekuren worden georganiseerd door GGD’en en hun regionale partners. Sense is mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. Het is belangrijk dat jongeren betrouwbare informatie over seksualiteit krijgen en er voor hen via Sense nu duidelijke aanspreekpunten zijn. De lancering van Sense.info vindt plaats op het ROC Mondriaan in Den Haag en wordt gepresenteerd door BNN-presentatrice Zarayda.Behoefte aan informatie
Jongeren hebben veel vragen over onder meer seksuele gezondheid, relaties en vrijen, waarop zij bij voorkeur via internet de antwoorden zoeken. Sense.info komt aan die behoefte tegemoet.

Zo:

  • denkt bijna de helft van de jongens dat je onvruchtbaar kunt worden van de pil.
  • denkt eenderde van alle jongeren dat je niet zwanger kunt worden zolang een jongen niet klaarkomt tijdens de geslachtsgemeenschap.
  • wordt 18% van de meisjes wel eens gedwongen om iets te doen of toe te laten op seksueel gebied.
  • denkt eenderde van de jongens dat je een soa kunt voorkomen door jezelf goed te wassen.

Dit blijkt uit ‘Seks onder je 25e’, het grootschalige onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren, uitgevoerd door Soa Aids Nederland en de Rutgers Nisso Groep.

Sense.info en spreekuren
Sense.info is een aansprekende en duidelijke site voor jongeren . De site geeft informatie over alles waar je als jongere mee kunt zitten rondom je lijf, seks en relaties. Jongeren kunnen er informatie vinden of met vragen worden doorverwezen naar chat (www.chattenmetbzz.nl), email ([email protected]) of telefoon (0900-402 402 0; kosten 5 cent per minuut). Jongeren tussen de 12 en 25 jaar die daarnaast een persoonlijk gesprek willen, kunnen terecht bij gratis Sense-spreekuren in heel Nederland.

Sense.info is een product van Soa Aids Nederland, Rutgers Nisso Groep, GGD Nederland, de GGD-centra voor seksuele gezondheid en hun regionale partners, RIVM en ZonMw. GGD-Rotterdam Rijnmond coördineert de samenwerking en de lancering.

Heb je een vraag over seks of heb je een probleem? Blijf er niet mee zitten, zorg dat je je zeker voelt over seks! Kijk op sense.info voor informatie. Je kunt ook je vragen stellen per telefoon, via de mail of per chat. Ook maak een afspraak bij een Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Dit spreekuur is gratis en anoniem. Wist je dat Sense gevoel betekent, maar ook verstand?

Sense. Zeker over seks

Bron: Sense.info

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen