IGZ betrapt illegale tandarts op heterdaad

0
199

illegale-tandartsHet Bureau Opsporing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)  heeft een 38-jarige man uit Bloemendaal op heterdaad betrapt terwijl  hij onbevoegd de tandheelkunde uitoefende. De IGZ kwam de man op het spoor na een melding. Hij bleek zich uit te geven als kaakchirurg-implantoloog. De in 1997 afgestudeerde basisarts volgde in 2001 een opleiding tot tandarts maar maakte deze niet af. De man werd aangehouden op het moment dat hij een kies aan het vullen was.  Op het politiebureau in Heemstede bekende hij dat hij onbevoegd de tandheelkunde heeft uitgeoefend. Na het verhoor mocht de man weer gaan. Inmiddels zijn er maatregelen in de betrokken genomen. Er werken nu alleen geregistreerde tandartsen. Er zijn, voor zover bekend, geen slachtoffers onder de patienten die de betrokken man afgelopen tijd heeft  behandeld.