Informatiemarkt slaapapneu in Amphia op 28 maart

Array

Slaapapneu is een veel voorkomende oorzaak van een verstoorde slaap. Naar schatting heeft 2% van de vrouwen en 4% van de mannen er last van. Het Amphia Ziekenhuis organiseert daarom op zaterdag 28 maart, tijdens de nationale dag van de slaap, een informatiemarkt over slaapapneu. Informatie wordt gegeven door longartsen van Amphia, gespecialiseerde verpleegkundigen en de Apneuvereniging.

Zaterdag 28 maart is uitgeroepen als ‘nationale dag van de slaap’. Het Amphia Ziekenhuis, dat een van de grootste slaapklinieken in Nederland heeft, heeft die dag dan ook uitgekozen om een informatiemarkt over slaapapneu te organiseren. Meerdere specialismen werken in die slaapkliniek nauw samen. Naast longartsen, KNO-artsen en neurologen kunnen psychiaters, psychologen en zelfs het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) worden betrokken. Een van de behandelingen van slaapapneu is namelijk gebruik van een beugel. En die wordt door het CBT aangemeten. Bij een recent gehouden patienttevredenheidonderzoek van de Apneuvereniging over de behandeling van slaapapneu, kreeg de slaapkliniek van Amphia het predikaat ‘Topkliniek’.

Tijdens de informatiemarkt op 28 maart wordt er allerlei informatie over slaapapneu gegeven: hoe wordt diagnose gesteld, wat zijn de behandelingsmogelijkheden en welke apparatuur wordt bij behandeling gebruikt. Met vragenlijsten kunnen mensen zelf hun vermoeidheid en slaperigheid overdag scoren. Tussen 13.00 uur tot 14.00 uur geven de longartsen M. Grootenboers en J. Asin een lezing over slaapapneu en over de Amphia-slaapkliniek. Mevrouw Strong – Houtepen vertelt over de activiteiten van de landelijke Apneuvereniging.

De informatiemarkt is op zaterdag 28 maart van 11.00 tot 15.00 uur op de locatie Molengracht Breda.

Recente artikelen