Buurtzorg levert minder zorg en iedereen is happy …

Array

buurtzorg-nederlandOp 116 plekken in Nederland staan teams van meestal twaalf wijkverpleegkundigen klaar om gemiddeld veertig tot vijftig patienten thuis zorg te bieden. Zij werken binnen Buurtzorg Nederland. Zij doen dat met groot genoegen omdat Buurtzorg werkt met teams die zichzelf aansturen. Ook clienten zijn zeer tevreden. De organisatie levert 30% minder uren dan geïndiceerd tegen 40% minder kosten.

Binnenkort verschijnt een evaluatie waarin al deze resultaten worden toegelicht. Woorden van deze strekking sprak Jos de Blok, oprichter en directeur van Buurtzorg Nederland. Hij deed dat op het congres Recente Ontwikkelingen in Indicatiestelling in AWBZ en WMO. Dat vond plaats op vrijdag 27 maart in de Domus Medica, het Utrechtse hoofdkantoor van de KNMG. Daaraan namen 300 zorgaanbieders, indicatiestellers, professionals, onderzoekers en beleidsmakers deel.

Als de genoemde evaluatie openbaar is, zal ondergetekende die op deze site bespreken. Hij kan het nu niet geloven. U treft de Power Point Presentaties van Jos de Blok en andere congressprekers aan op www.integratedcare.nl. Doorklikken op congressen en dan op gehouden congressen. En noteer alvast: op 26 maart 2010 vindt het negende congres over AWBZ, WMO en indicatiestelling plaats.
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen