Noordhoff: Zorginstellingen kunnen nog steeds e-learning kiezen voor een willekeurig LMS

StehoscopeBeide partijen zijn bekende spelers binnen de ziekenhuismarkt, en mogen een snel groeiend aantal ziekenhuizen tot hun klanten rekenen. Ziekenhuizen kunnen afzonderlijk kiezen voor e-learning content en een LMS om de modules op te laten draaien. Betekent deze samenwerking dat ziekenhuizen nu alleen een combinatiekeuze kunnen maken voor beide partijen?

Andre Matera, uitgever van CampusMed: “Nee, zeker niet. Zorginstellingen kunnen nog steeds kiezen onze e-learning op een willekeurig LMS te laten draaien. Net zoals Edumanager ook zonder CampusMed kan worden toegepast. Wij hebben alleen de keuze gemaakt om onze producten te koppelen. Dit betekent, dat als ziekenhuizen de keuze voor ons beiden maken, deze horde al genomen is. Wij zien het als onze missie om de zorg te voorzien van het meest kwalitatieve aanbod op gebied van content, didactiek en IT. Op gebied van content en didactiek denken wij die hoge mate van kwaliteit zeker in huis te hebben. Daarnaast is L&M een partij waar wij graag mee samenwerken, omdat wij vinden dat hun LMS de hoogste standaard heeft in Nederland”.

Rob van der Leer, directeur van L&M: “Er is echter nog een reden voor onze samenwerking. In de praktijk blijkt dat een e-learning traject effectief implementeren voor veel zorginstellingen niet eenvoudig is. Niet zelden gaan veelbelovende e-learning initiatieven ten onder door onvoldoende kennis van de verschillende technische, inhoudelijke en organisatorische aspecten van een e-learning introductie. Door onze kennis en kunde te bundelen, komen we ook hier organisaties tegemoet en bieden we onze gezamenlijke expertise aan in de implementatiefase”.

Continue kennisontwikkeling is geen luxe meer, maar noodzaak voor kwaliteitsbevordering en patientveiligheid. Om die reden is e-learning een belangrijke component geworden binnen het brede spectrum van leer- en ontwikkelactiviteiten van vele zorginstellingen.
Met deze samenwerking ontstaat een compleet onderwijspakket om de zorg hierin tegemoet te komen: Edumanager biedt een kant-en-klaar systeem voor het organiseren, faciliteren, beheren en monitoren van onderwijs en e-learning activiteiten.
CampusMed biedt een uitgebreid curriculum aan e-learningmodules, waarin hoogwaardige kwaliteit op gebied van inhoud, didactiek en design gewaarborgd is. Alle modules zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V en zijn zó vormgegeven, dat ze het leren plezierig maken. Met CampusMed kunnen instellingen bovendien ook zelf e-learningmodules ontwikkelen.

Bron: www.campus-med.nl of www.lnm.nl.

Recente artikelen