CBF Waarschuwing voor Stichting Spierziekten

Array

cbf-keurHet CBF heeft in een korte periode diverse negatieve berichten ontvangen over de Stichting Spierziekten. De Stichting Spierziekten heeft geen band met het Prinses Beatrix Fonds, de Stichting Spieren voor Spieren of de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). De signalen zijn afkomstig van gemeenten, bedrijven, politie, particulieren en andere goededoelenorganisaties en hebben betrekking op de fondsenwervende activiteiten van de stichting, de inhoud van de website en de bereikbaarheid voor vragen en opmerkingen.

Website, tekst, logo
De Stichting Spierziekten stelt op de website www.stichtingspierziekten.nl dat de stichting is opgericht voor voorlichting over spierziekten. Ook zegt de Stichting Spierziekten volgens de tekst op de website achter onderzoek naar spierziekten te staan.
De teksten op de website van de Stichting Spierziekten zijn deels gekopieerd van de website van de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN), dit overigens zonder toestemming van de VSN. De teksten bevatten onjuiste beweringen over een andere organisatie die actief is op het gebied van spierziekten. Ook wordt op de website van de Stichting Spierziekten het oude logo getoond van het Prinses Beatrix Fonds dan wel een logo dat zeer grote gelijkenis vertoont met dit oude logo. Het Prinses Beatrix Fonds is echter niet betrokken bij de Stichting Spierziekten.

Activiteiten
De Stichting Spierziekten collecteert voornamelijk in de omgeving van Rotterdam bij filialen van grote supermarktketens, zonder te beschikken over een inzamelingsvergunning van de gemeente.

Contact
Er is contact gezocht met de Stichting Spierziekten door middel van de contactmogelijkheden zoals vermeld op de website van de organisatie. Telefonisch is de stichting uitsluitend bereikbaar via een voicemailbericht. Op meerdere contactpogingen via e-mail komt een bevestiging van ontvangst, maar geen inhoudelijke reactie. Aangetekende post komt retour indien gericht aan het adres zoals bekend bij de Kamer van Koophandel.

Advies
Gezien de meldingen die door het CBF zijn ontvangen en het niet reageren op vragen door de Stichting Spierziekten adviseert het CBF gemeenten met betrekking tot de Stichting Spierziekten terughoudendheid te betrachten bij het verlenen van toestemming voor het houden van een inzameling. Consumenten wordt aangeraden inzamelingsacties van de Stichting Spierziekten te melden bij het CBF en bij de gemeente waarbinnen de inzameling plaatsvindt.
De Stichting Spierziekten staat niet geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling bij de Belastingdienst.

Bron: CBF 2 april 2009

One thought on "CBF Waarschuwing voor Stichting Spierziekten"

  1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    Stichting spiekerziekten heeft vaak geen toestemming om in supermarkten te collecteren ze doen dat voornamelijk in de regio Rotterdam, Vlaardingen en omstreken. Vandaag heeft de stichting spierziekten een waarschuwing gehad die er niet om liegt. De stichting heeft dus geen CBF keurmerk en omdat de stichting Spierziekten werd onderzocht door het CBF heeft vandaag dus geen keurmerk maar wel een waarschuwing gekregen.  Er zijn dus al 2 collectanten aangehouden.  En dat je staat ingeschreven bij de KVK zegt helemaal niets. dat kan elke boeren*** . Mensen moeten er dus nu goed op gaan letten van welke stichting ze donateur worden. Ik begrijp dat de stichting moeilijk te bereiken is. Wij hebben ze wel kunnen bellen vandaag. helaas spraken we een meneer die slecht Nederlands sprak. We kregen vooral een zeer vaag verhaal en bij navraag bij het CBF bleek dat ze vandaag een waarschuwing hebben gekregen.

    Wij hebben nog wat aanvullende informatie. De Stichting is opgezet door twee zeer jonge mannen een Nederlander en een Iranier. (J.A. Snel en Ali Sarikar Taraghi)

    Hieronder de waarschuwing van het CBF
    Het CBF heeft in een korte periode diverse negatieve berichten ontvangen over de Stichting Spierziekten. De Stichting Spierziekten heeft geen band met het Prinses Beatrix Fonds, de Stichting Spieren voor Spieren of de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). De signalen zijn afkomstig van gemeenten, bedrijven, politie, particulieren en andere goededoelenorganisaties en hebben betrekking op de fondsenwervende activiteiten van de stichting, de inhoud van de website en de bereikbaarheid voor vragen en opmerkingen.

    Bij controle bij de KVK kwamen wij erachter dat de Stichting is opgezet door twee jongen mannen. Ene meneer J.A. Snel en een meneer Ali Sarikar Taraghi. De Stichting staat in het register van KVK op hetzelfde adres als ene meneer of mevrouw  Sarikar Taraghi maar daar vandaan komt geen reactie op schrijven van CBF. Aangetekende post komt retour indien gericht aan het adres zoals bekend bij de Kamer van Koophandel.

    De website van Stichting Spierziekten http://www.stichtingspierziekten.nl staat deels vol taalfouten en de secties zonder taalfouten zijn gekopieerd van de website van de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN), dit overigens zonder toestemming van de VSN. De teksten bevatten onjuiste beweringen over een andere organisatie die actief is op het gebied van spierziekten. Ook wordt op de website van de Stichting Spierziekten het oude logo getoond van het Prinses Beatrix Fonds dan wel een logo dat zeer grote gelijkenis vertoont met dit oude logo. Het Prinses Beatrix Fonds is echter niet betrokken bij de Stichting Spierziekten. De Stichting Spierziekten collecteert voornamelijk in de omgeving van Rotterdam bij filialen van grote supermarktketens, zonder te beschikken over de benodigde inzamelingsvergunning van de gemeente.

    De website van de stichting is gehost bij een Duitse server.

    Domeinnaamstichtingspierziekten.nl
    Statusactief
    HouderSOU001678-CRONO
    A Souza
    franselaan 281
    3028AD rotterdam
    Netherlands
    Administratieve contactpersoonSOU001679-CRONO
    A Souza
    31 (0)104215898
    [email protected]
    DeelnemerCronon AG
    Pascalstrasse 10
    105 87
    BERLIN
    Germany
    Technische contactpersonenSTR017999-CRONO
    H Strato Rechenzentrum
    49 (0)72166320305
    [email protected]
    Domeinnaamserversshades10.rzone.de
    docks17.rzone.de
    Datum registratie08-09-2008
    Datum laatste wijziging08-09-2008
    Administratie doorNL Domain Registry

    De website is eigenaar van een meneer of mevrouw de Souza die weer hetzelfde telefoonnummer blijkt te hebben als het nummer uit de reactie van vandaag. Maar bij SIDN staat dus weer een ander telefoonnummer dan wat bij deze persoon hoort. Het e-mail adres wat bij de eigenaar van de site hoort komt ook weer voor op Gamersnet.Op het adres waar de stichting bij de KvK staat geregistreerd staan overigens nog meer bedrijfjes

    Kortom een vage stichting waar je beter niet aan kunt doneren

    De Stichting Spierziekten staat niet geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling bij de Belastingdienst.

Comments are closed.

Recente artikelen