Samenwerkingsovereenkomst NIVEL en disciplinegroep Farmaco-epidemiologie en Farmacotherapie, Universiteit Utrecht

Array

nivel-uu-250-165Het NIVEL en de disciplinegroep Farmaco-epidemiologie en Farmacotherapie van de Universiteit Utrecht bezegelden op 18 maart hun samenwerking met een overeenkomst. Directeur Peter Groenewegen van het NIVEL (l) en vakgroepsvoorzitter Ton de Boer van de UU (r) tekenden de overeenkomst. Binnen de overeenkomst bundelen het NIVEL en de disciplinegroep Farmaco-epidemiologie en Farmacotherapie van de Universiteit Utrecht hun verschillende expertise (sociale wetenschappen en farmaco-epidemiologie). Verder regelt de overeenkomst het gebruik van elkaars databronnen en de bijbehorende kennis. Beide gaan onder meer gebruikmaken van de unieke mogelijkheden die het Landelijk Informatie Netwerk Huisartsenzorg (LINH) biedt. Bijvoorbeeld voor onderzoek door de tijd naar de invloed van huisarts-, gezins- en patientkenmerken op het voorschrijven van geneesmiddelen of voor farmaco-epidemiologisch onderzoek naar het voorschrijven van antidepressiva. NIVEL-programmaleider Farmaceutische zorg Liset van Dijk: “Door de samenwerking ontstaan nieuwe onderzoeksmogelijkheden en kennis. De samenwerking heeft tot nu toe 21 gezamenlijke publicaties opgeleverd in voornamelijk internationale tijdschriften, één proefschrift en twee gezamenlijke promotietrajecten. Belangrijke onderwerpen in deze gezamenlijke publicaties zijn het voorschrijven van geneesmiddelen en goed geneesmiddelengebruik.”

Bron: Nivel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen