De Tjongerschans Tranende ogen

Array

Dr. Janssen is pionier in deze behandeling, die hij al sinds 1992 uitvoert.
tranende-ogenHij is in februari 2000 aan de Vrije Universiteit gepromoveerd op zijn dottermethode en de effectiviteit hiervan. Gezien zijn uitstekende reputatie -zowel wetenschappelijk als qua behandeling- komen patienten uit geheel Nederland, soms zelfs uit het buitenland, naar dr. Janssen voor behandeling.De dotterbehandeling vindt poliklinisch plaats, onder plaatselijke verdoving. Opname in ziekenhuis De Tjongerschans is niet noodzakelijk. De dotterbehandeling biedt bij circa 70 tot 80% van de patienten een goed resultaat. Grote pluspunten van de dotterbehandeling ten opzichte van een operatieve ingreep zijn dat de behandeling zonder algehele narcose uitgevoerd wordt, de kortere duur van de ingreep en dat de patient niet hoeft te worden opgenomen in het ziekenhuis.

Sinds 1 januari 2009 is de vergoedingsstructuur van de dotterbehandeling aangepast. Daardoor zijn er voor oogartsen van andere ziekenhuizen geen belemmeringen meer om patienten met traanwegproblematiek naar De Tjongerschans door te verwijzen. Het is wel noodzakelijk dat de patient eerst gescreend wordt door zijn oogarts door middel van een oogheelkundig onderzoek, om andere oorzaken van het tranen uit te sluiten.

Bron: Tjongerschans

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen