Jubileum Symposium CGR 10 jaar

Array

Donderdag 28 mei 2009

Societeit De Witte – Den Haag

iconfes1Het bestuur van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) heeft het genoegen u uit te nodigen voor het symposium ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan.
Tien jaar geleden ging de zelfregulering op het gebied van geneesmiddelenreclame een nieuwe fase in. Naast de brancheorganisaties van leveranciers van geneesmiddelen, traden ook de koepelorganisaties van beroepsbeoefenaren toe tot de zelfregulering. Met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Inspectie voor de Gezondheidszorg werd overeengekomen dat de naleving van de regels op het gebied van geneesmiddelenreclame primair bij de CGR kwam te liggen, waarbij de Inspectie zich kon concentreren op excessen.

Nu 10 jaar later is de CGR uitgegroeid tot een gerespecteerde zelfregulerende instantie die haar bestaansrecht heeft bewezen. Het toezicht op de regels op het gebied van geneesmiddelenreclame vormt daarmee een uniek voorbeeld van publiek-private samenwerking. Die vaststelling vormt de basis voor een symposium waarmee de CGR haar jubileum luister bijzet.

Het symposium heeft als thema: Markt en overheid, samen handhaven
Programma
Tijdens het symposium kunt u kennismaken met de nieuwe voorzitter van de CGR, de heer Benk Korthals. Verder hebben wij de eer om de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verwelkomen. Journalist Herman Vuijsje zal reageren op beide inleiders. Na een korte pauze volgt een interactieve zaakbehandeling waarbij wij graag uw stem willen horen. Na afloop van deze sessie praten wij graag samen met u na tijdens een lunch.

Inschrijven kan hier

10.00 uur: Welkom en inleiding door de voorzitter van de CGR, de heer Benk Korthals

10.20 uur:Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
‘Transparantie in de relatie farmaceutische industrie en beroepsbeoefenaren: let the sun shine in’

10.40 uur:Herman Vuijsje
Column – reactie op de voordrachten van de heren Korthals en Klink
11.00 uur:Pauze
11.30 uur: Casus: een interactief kijkje in de keuken van de CGR

Bron: CGR


Recente artikelen