Accare krijgt HKZ-certificaat

Array

accareOp 9 april krijgt Accare het HKZ-certificaat, het kwaliteitskeurmerk in de zorgsector. Hoewel niet verplicht heeft Accare zich tevens laten beoordelen op het aandachtsgebied evidence based werken en heeft op dit punt goed gescoord.Accare krijgt als een van de laatste GGZ-instellingen in Nederland het HKZ-certificaat, het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector. Het HKZ-traject heeft lang bij Accare geduurd, omdat ervoor is gekozen om de eisen die gesteld worden aan het kwaliteitskeurmerk te laten aansluiten bij het eigen kwaliteitsmanagementsysteem in opbouw.

Evidence Based werken
Accare heeft de laatste jaren veel aandacht besteed aan evidence based behandelen. Het HKZ-keurmerk vermeldt dat er binnen Accare duidelijk beleid is met betrekking tot evidence based behandelen, dat dit zichtbaar is in de organisatie en dat medewerkers het in de praktijk weten toe te passen.Het HKZ-certificaat wordt door zorgverzekeraars verplicht gesteld. De beoordeling op evidence based werken sluit aan bij de missie van Accare, namelijk het bieden van uitstekende diagnostiek en behandeling voor kinderen en jeugdigen met psychische problemen.

Bron: Accare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen