Voor scholieren is sporten gelijk aan bier drinken

Array

bierDrie Nijmeegse gymnastiekleraren nemen de term sport niet meer in de mond maar spreken van gezond bewegen. Hun leerlingen willen namelijk meer bier drinken als zij aan sport denken. Dat komt door de grote invloed van Studio Sport op het drinkgedrag van scholieren. Dat programma doet verslag van de Olympische Spelen uit vanuit het Holland Heineken House en verslaat Amstel Gold Races. Verder vertoont de Studio Sport vele, lallende oranjesupporters bij schaats- en voetbalwedstrijden.

De gymleraren toonden hun ongenoegen tijdens het congres Recente Ontwikkelingen in het gezondheidsonderwijs in beleid, veld en onderzoek op middelbare scholen en het MBO in beleid, veld en onderzoek. Dat vond plaats op 8 april op het Prisma College te Breda en trok 140 deelnemers van GGD’en en middelbare scholen. Het stond onder leiding van Julius onderzoeker en programmaleider geïntegreerd gezondheidsonderwijs dr. Rob de Leeuw.

De gymleraren streven geen politieke actie na om te komen tot een tapverbod in sportkantines en uitzendverbod uit Heineken settings. Zij wijzen erop dat tegenwoordige kinderen gezond gedrag leren door te kijken en niet door te luisteren naar docenten of te lezen uit GGD folders.

Verkeerde visuele voorbeelden krijgen zij van Studio Sport, van klasgenoten die een joint draaien, van hun ouders die zelf dronken zijn in het weekeinde en van leraren die in het zicht van leerlingen een sigaretje roken.

De drie leraren zijn te benaderen voor een interview, een lezing of een gastles via congresorganisator Inge Kuurman. Maar ze zoeken niet echt de publiciteit. Je vindt Inge Kuurman via [email protected]
auteur: Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen