Medikidz, medische website voor kinderen

1
1613

medikidzMiljoenen jonge kinderen zijn ziek en hebben een ziekte die zelfs hun ouders moeilijk begrijpen. Velen zijn van mening dat kinderen te jong zijn om medische concepten te begrijpen. Zijn kinderenbeter af zonder te weten wat er aan de hand is? Tot op heden is er geen effectieve oplossing voor dit overweldigende wereldwijde probleem.

Medikidz wil een one-stop-shop zijn, waar jonge mensen toegang krijgen tot kindvriendelijke informatie over hun ziekte, hun gezondheid, hun medicijnen, en hun behandelingen. Medikidz  de vaak complexe informatie in een leuke, spannende en nieuwe manier uitleggen. Medikidz is een grappige combi tussen humor en harde feiten. Het is een Australisch initiatief. De site gaat veel uitleggen aan de hand van videobeelden en cartoon animaties. Daarnaast bevat de site een medische encyclopedie en games.

Bron: MedKidz

1 REACTIE

  1. Het nadeel is dat het waarschijnlijk een Engelstalige site gaat worden …. daar hebben we in de NL setting niet altijd even veel aan dus de 1 miljoen euro vraag: “wie gaar de eerste Nederlandse versie van Medkidz ontwikkelen?? “

Comments are closed.