Nieuw onderzoek naar gevolgen Wmo

Array

mivisieWat zijn de gevolgen van de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor uitvoeringsorganisaties uit de (mantel)zorg, welzijn, wonen en civil society? In 2008 heeft MOVISIE de ervaringen van deze organisaties met de Wmo gepresenteerd in het Trendrapport ‘De uitvoering van de Wmo in beeld’. MOVISIE blijft de gevolgen van de implementatie van de Wmo voor uitvoeringsorganisaties nauwlettend volgen, en start op 16 april 2009 met een tweede Wmo monitor.

De Wmo monitor van 2009 is een afgebakend en gericht onderzoek naar twee aandachtspunten die voortkwamen uit de eerste Wmo monitor, namelijk de matige betrokkenheid van burgerorganisaties bij de Wmo en de samenwerking tussen organisaties, wel of niet in combinatie met onderlinge concurrentie  Uitvoeringsorganisaties uit de (mantel)zorg, welzijn, wonen en civil society kunnen via de website van MOVISIE de vragenlijst van het onderzoek invullen.

Uitvoeringsorganisaties
Het Wmo-onderzoek brengt in beeld wat de gevolgen zijn van de Wmo voor organisaties die betrokken zijn bij de uitvoering van zogenaamde Wmo-taken. De kennis en ervaringen van deze organisaties met veranderingen die de invoering van de Wmo met zich meebrengt in beleid, uitvoering, organisatie en proces, wordt verzameld op basis van een kwantitatief en kwalitatief onderzoek.

Resultaten
De resultaten uit de Wmo-monitor in 2009 worden eind 2009 gepubliceerd in een tweede trendrapport ‘De uitvoering van de Wmo in beeld 2009′. De resultaten uit het eerdere onderzoek hebben geleid tot veel aandacht voor de thema’s waarover respondenten hun zorgen uitspraken. De verwachting is dat ook de resultaten uit deze tweede Wmo monitor leiden tot relevante verbeteracties, bij zowel organisaties als overheden. Het eerste trendrapport ‘De uitvoering van de Wmo in beeld 2008’ is nog te bestellen via de website van MOVISIE.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen