Computerstoring legt geplande operaties plat in Westfriesgasthuis

Array

dokter-met-computerDonderdagochtend, 16 april 2009, heeft het Westfriesgasthuis te maken met een storing van het ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS). Het systeem lag er enkele uren uit, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.Er wordt nu onderzocht wat de oorzaak van de storing is geweest en wat er moet gebeuren om dit in de toekomst te voorkomen. Door de storing konden poliafspraken niet door gaan. Ook de geplande operaties zijn geannuleerd. De herstelacties plaats en de gegevens worden gecontroleerd op integriteit. De acute zorg, zoals de spoedeisende hulp en de intensive care, gaat gewoon door. Dit betekent dat ambulances niet naar andere ziekenhuizen hoeven uit te wijken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen