Jaap van den Heuvel RDGG boos op Zembla: “Er is er het afgelopen jaar juist al extra geld en personeel gestoken in het schoonmaakwerk”

Array

vieze-ziekenhuizen-zembla-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delftHet Reinier de Graaf Gasthuis in Delft wordt niet goed genoeg schoongemaakt, zodat patienten grote risico’s lopen op infecties. Dat zeggen deskundigen in een uitzending van tv-programma Zembla. Maar de Raad van Bestuur van het Reinier de Graaf ziekenhuis is boos, zo laten ze aan Radio TV West weten.
De uitzending was zondagavond te zien. Per jaar sterven honderden patienten aan infecties in Nederlandse ziekenhuizen. Medicalfacts gaf al een reactie op het falende beleid in het Reinier de Graaf Ziekenhuis. De top en de zorgmanagers* van het Delftse ziekenhuis vinden het onterecht dat de suggestie wordt gewekt dat het onverantwoord vies zou zijn in de gebouwen, maar er moeten nog wel puntjes op de i worden gezet.In ziekenhuizen overlijden jaarlijks honderden mensen omdat er niet goed wordt schoongemaakt. Dat zeggen twee microbiologen in het televisieprogramma Zembla, dat daar onderzoek naar heeft gedaan. In de reportage kwam duidelijk naar voren dat in het RDGG slecht werd/wordt schoongemaakt.Volgens Raad van Bestuur-voorzitter Jaap van den Heuvel is er het afgelopen jaar juist al extra geld en personeel gestoken in het schoonmaakwerk. Ook is naar aanleiding van de uitzending de campagne Rein Reinier van start gegaan. Hierbij krijgt schoonmaakpersoneel onder meer extra instructies over hygienerichtlijnen en schoonmaakregels.


Recente artikelen