Meldactie AWBZ CG-Raad

Array

cg-raadHeeft u te maken met de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ)? Bijvoorbeeld omdat u thuis verzorging krijgt of omdat uw kind begeleiding nodig heeft. Of omdat uw vader of moeder in een speciale woonvorm woont. Dan heeft u waarschijnlijk gemerkt dat dit jaar veel in de AWBZ is veranderd.

De gezamenlijke clientenorganisaties willen graag van u weten wat de veranderingen voor u (of iemand in uw directe nabijheid) betekenen. Is uw situatie veranderd? En als dit zo is, vindt u dan dat het beter of slechter is geworden?
De ervaringen die u en andere mensen aan ons melden zijn belangrijk. We verwerken ze in een rapport voor de minister en de Tweede Kamer. U vindt het rapport eind mei op deze site.

Doe dus mee aan de ‘meldactie AWBZ’
Iedereen die met de AWBZ te maken heeft, kan zijn of haar eigen verhaal kwijt tijdens de landelijke meldactie van 18 april tot 10 mei:

* Vul de vragenlijst in op www.cg-raad.nl/awbz. Invullen duurt tussen de 5 en 20 minuten.
* Wilt u liever iemand spreken? Bel dan naar het Meldpunt op 030-291 67 77. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Uw verhaal blijft anoniem.

Voor wie is de AWBZ?
Mensen die langdurige zorg nodig hebben, kunnen een beroep doen op de AWBZ. Bijvoorbeeld voor begeleiding, verpleging of persoonlijke verzorging. Soms voor opvang in speciale dagcentra als deelname aan onderwijs niet mogelijk is. Of speciale dagbesteding voor iemand die geen gewoon werk kan krijgen. Daarnaast is de AWBZ er voor zorg in speciale woonvormen of zorginstellingen.

Samenwerkende organisaties
De ‘Meldactie AWBZ’ is een gezamenlijke actie van zeven landelijke clientenorganisaties: Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties, Landelijk Platform Geestelijke Gezondheidszorg, LOC zeggenschap in zorg, Nederlandse Patienten en Consumenten Federatie, Per Saldo en Platform Verstandelijk Gehandicapten in samenwerking met Zorgbelang en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg.
Bron: http://www.cg-raad.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen