Internationaal ‘Zorg op afstand’ congres in Eindhoven

Array

brainport-health-innovationZorg op afstand, met behulp van moderne communicatietechnieken, is een belangrijke innovatie in de gezondheidszorg. Deze vorm van zorg helpt mensen de regie over hun leven te behouden. Zorg op afstand staat centraal op het internationaal congres ‘Patient Centered TeleCare’ op 29 mei in Eindhoven met topsprekers uit Canada, Denemarken, Engeland en Nederland.

Zorg op afstand sluit aan bij een moderne visie op zorg. Het is bij uitstek een manier om niet zozeer uit te gaan van beperkingen van mensen, maar van hun mogelijkheden. Ook is het een oplossing om toegankelijke, hoogwaardige zorg te kunnen bieden voor een betaalbare prijs.

Een beeldspraakverbinding maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat clienten in hun eigen omgeving medische ondersteuning krijgen en daar zelf ook een actieve rol in vervullen. Zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfsturing door de client zijn sleutelbegrippen. Zorgverleners doen bovendien veel meer dan ‘zorg leveren’. Zij krijgen vooral ook een ondersteunende en begeleidende taak. De organisator van het congres, Brainport Health Innovation, onderdeel van Stichting Brainport, vormt een platform waar nationale en internationale partijen uit de zorg, overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar in contact worden gebracht. Zij stimuleert, samen met een aantal partners de invoering van innovatieve technologie, die mensen in staat stelt langer zelfstandig thuis te blijven wonen en zo goed mogelijk aan de maatschappij mee te blijven doen (independent living).

<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { color: #0000ff } –>

Congress Programma and Speakers

Friday, 29 May 2009

08.30______ Welcome of participants with coffee and tea
09.30
Welcome word and opening
Chairman Theo Stevens, director Brainport Development & director Brainport Health Innovation
09.40Brainport and Future Care: small-scale and personal Jeroen Cornelissen, program manager Brainport Health Innovation
10.00Patient Centered Telecare – what are you talking about?
Gunther Eysenbach
, Centre for Global eHealth Innovation (Canada) – with a short break at 10.45 hrs.
12.00Lunch and opportunity to network
13.00What do users of Telecare really want?
Anna Kirah, Vice President CPH Design A/S and Anna Kirah Consulting (USA/DK)
14.15Break (Coffee/Tea/water)
14.35Next step in Patient Centered Telecare in Scotland at 4,500 Clients
Grahame Blair, West Lothian Council, Head of Social Policy (Scotland)
15.15How to reach Patient Centered care?
Rob van den Akker, part-time ‘entrepreneurship’ lector at the Fontys Hogescholen and joint owner of Cairn (the Netherlands)
16.00Personal Care, Telecare and Primary Care: does it Fit? Tom van ’t Hek, GP, former professional hockeyplayer and coach (the Netherlands)
16.30Close of the congress by the chairman and drink

Click here to download the programme (pdf file)


Information

Congress location
Sofitel Cocagne Eindhoven
Vestdijk 47
5611 JJ Eindhoven
The Netherlands
www.sofitel.com

Costs
€ 235,= (excl. VAT), including coffee, network lunch and drink

Registration
Registration in order of receipt and registration. Upon receipt of your registration, Mediscon will send your confirmation of participation.

Cancellation
Notification of cancellation must be done in writing to the conference secretariat. In case of cancellation before May 15th, 2009, you will be charged EUR 25 administration costs. In case of cancellation after 15 May 2009, the full registration fee will be charged.

Language
The official language is English

Accommodation
For any information on hotel reservations please contact the congress secretariat.

www.congrespagina.nl/brainport

Bron: Brainport Health Innovation

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen