Neurologen SFG staan patiënten te woord tijdens Dag van de Beroerte

sfgOp dinsdag 12 mei 2009 wordt voor de vierde keer de Europese Dag van de Beroerte georganiseerd in het Sint Franciscus Gasthuis van 10.00 tot 16.00 uur. Patienten en bezoekers krijgen op deze dag informatie over het voorkomen en de behandeling van een beroerte. Neurologen van het Sint Franciscus Gasthuis lopen tijdens deze dag regelmatig rond om vragen te beantwoorden.
In de centrale hal staan van 10.00 tot 16.00 uur diverse informatiestands van de patientenverenigingen Samen Verder, Diabetesvereniging, Nederlandse Hartstichting en Rijndam Revalidatiecentrum. Vanuit het Sint Franciscus Gasthuis doen de Rook-Stop-Poli en de polikliniek Dietetiek mee. Naast informatie over hoe een beroerte is te voorkomen, wordt ook aandacht geschonken aan hoe iemand signalen kan herkennen. Tevens kunnen patienten en bezoekers van 10.00 tot 15.30 uur hun bloeddruk laten meten en glucose- en cholesterolwaarden laten bepalen.

Europese Dag van de Beroerte
Op initiatief van de Europese organisatie SAFE, Stroke Association for Europe, is in 2005 de eerste Europese Dag van de Beroerte georganiseerd. Het Sint Franciscus Gasthuis juicht dit initiatief toe en werkt hieraan graag actief mee.

Bron:SFG.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen