Novo Nordisk behoort tot beste werkgevers van Nederland in 2009

Array

novo-nordiskNovo Nordisk behoort in 2009 tot de beste werkgevers van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Great Place to Work Institute Nederland. Novo Nordisk staat als hoogst genoteerde farmaceutisch bedrijf op plaats 8 op de lijst van Large & Multinational Companies (organisaties met meer dan 250 medewerkers of onderdeel uitmakend van een internationaal concern).

Voordelen Goed Werkgeverschap
Volgens het Great Place to Work Institute is vertrouwen tussen managers en medewerkers essentieel voor Goed Werkgeverschap. Dit levert bedrijven vele voordelen op. Door onderling vertrouwen zijn medewerkers enthousiaster, meer betrokken bij hun werk en bij het bedrijf zelf. Goed werkgeverschap leidt tot betere samenwerking, meer werkplezier, minder personeelsverloop, meer creativiteit, meer winst en een hogere productiviteit.
Jaarlijks vindt door het Great Place to Work Institute in 40 landen een inventarisatie plaats van praktijkvoorbeelden van Goed Werkgeverschap. Op basis van onderzoek, analyse en evaluatie worden lijsten samengesteld van de beste werkgevers in de betreffende landen. In Nederland worden twee lijsten samengesteld. Een lijst met de 25 beste werkgevers in de categorie Large & Multinational Companies en een lijst met 10 beste werkgevers in de categorie kleine en middelgrote bedrijven (minder dan 250 medewerkers).

Novo Nordisk en Goed Werkgeverschap
‘Wij zijn er trots op dat Novo Nordisk in 2009 tot de beste werkgevers in Nederland behoort’, aldus Erik Lommerde, algemeen directeur van Novo Nordisk B.V. ‘Als werkgever doen we er alles aan om een werkomgeving te creeren waarin respect, vertrouwen en waardering centraal staan en we bieden onze medewerkers daarbij alle ruimte om te werken aan hun eigen ontwikkeling en ontplooiing.’

Bepalend voor de bedrijfscultuur bij Novo Nordisk is de missie van het bedrijf: de toekomst van diabetes veranderen. ‘Bij Novo Nordisk werk je niet alleen aan je eigen toekomst, maar ook aan die van honderdduizenden anderen…’, aldus Lommerde. Om deze missie vorm te geven heeft Novo Nordisk het ‘Changing Diabetes-programma’ ontwikkeld. Changing Diabetes betekent bijvoorbeeld dat medewerkers van Novo Nordisk in staat worden gesteld om een deel van hun werktijd te gebruiken voor het ondersteunen van een goed doel. Novo Nordisk wil bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met deze ziekte omgaat en de toekomst van diabetes verandert en verbetert. Ook investeert Novo Nordisk op grote schaal in diabetesonderzoek om zo de toekomst van diabetes te veranderen.

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod diabetesmedicatie en geavanceerde insulinetoedieningssystemen voor de behandeling van diabetes. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Novo Nordisk heeft meer dan 27.000 medewerkers in dienst in 81 landen, en brengt zijn producten op de markt in 179 landen. B-aandelen van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de beurzen van Kopenhagen en Londen. ADR’s van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool ‘NVO’. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft 150 medewerkers. Novo Nordisk behoort in 2009 tot de beste werkgevers van Nederland. Meer informatie op: www.novonordisk.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen