Inschrijving Tweede Landelijke SDB Zorgmarathon van start!

Array

zorgmarathonDe Zorgmarathon wordt georganiseerd voor medewerkers van zorgorganisaties in Nederland met meer dan 100 medewerkers, en is bedoeld om medewerkers in de zorg letterlijk in beweging te brengen. Het niveau van de lopers is niet belangrijk; plezier in bewegen staat voorop. Dankzij deskundige begeleiding, loopclinics en speciale trainingsschema’s zal iedere deelnemer in staat zijn de gekozen afstand (4 of 8 kilometer) op verantwoorde wijze af te leggen.

Doelen
De SDB Zorgmarathon heeft drie doelen: vitaliteit in de zorg onder de aandacht brengen, deelnemers verantwoord laten lopen onder professionele begeleiding, en ondersteunen van het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Fonds Gehandicaptensport.

Nieuw: loopclinics en bestuurderscongres
Na het grote succes van de vorige editie (ruim 600 deelnemers), wordt de SDB Zorgmarathon dit jaar uitgebreid met nieuwe activiteiten en mogelijkheden. Zo organiseert de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie in aanloop naar de marathon 24 loopclinics op acht locaties in heel Nederland en wordt de zorgmarathon voorafgegaan door een wetenschappelijk en praktijkgericht congres voor bestuurders van zorgorganisaties.

Kick-off
Op dinsdag 12 mei vindt op Papendal een kick-off plaats voor de deelnemende teamcaptains en bestuurders. Aansluitend volgen de deelnemers een loopclinic van oud-Europees kampioen en zilveren-medaillewinnaar op de Olympische Spelen Gerard Nijboer. Op deze bijeenkomst ontvangen zij bovendien nuttige tips en trainingsschema’s.

Organisatie en sponsoren
De eerste landelijke Zorgmarathon is een initiatief van SDB Groep, leverancier van payroll- / HR-instrumenten en consultancy voor de zorgsector en Wings Multiservices. De SDB Zorgmarathon wordt gesteund door een aantal partners, te weten Zilveren Kruis Achmea, de Atletiekunie en Run2Day. Als sponsoren van het evenement treden op Elsevier Gezondheidszorg, VX Company, OSN en Negometrix.
SDB Groep verzorgt de organisatie van de kick-off, de trainingsdagen en de wedstrijddag, en stelt de prijzen beschikbaar

Voor meer informatie en inschrijven: kijk op www.sdbzorgmarathon.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen