Mexicaanse griep: ‘Voorzichtigheid blijft geboden’

Array

roel-coutinhoDirecteur Roel Coutinho van het RIVM wijst erop dat rond de Mexicaanse griep ‘voorzichtigheid geboden blijft’. Er is bij een derde Nederlander het Mexicaanse griepvirus vastgesteld.

Ook deze Nederlandse patient (een 52-jarige man) is besmet geraakt bij een bezoek aan Mexico. Volgens het RIVM(Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) wordt hij behandeld met oseltamivir (Tamiflu) en is hij aan de beterende hand. Eerder werd bij een kind en een vrouw het Mexicaanse griepvirus ontdekt. Ook zij maken het goed.

Het RIVM verwacht dat de komende weken meer reizigers met deze griepvariant terugkeren. De acht Nederlanders die in een hotel in Hongkong in quarantaine waren geplaatst mogen vanaf vandaag weer naar huis.

Informatie
De website van Postbus 51 en het telefoonnummer 0800-1351 bieden actuele publieksinformatie over de Mexicaanse griep. Op de internetsite van het RIVM staan uitgebreide antwoorden op medische vragen . Het dossier Grieppandemie op www.minvws.nl gaat in op de beleidsmaatregelen van de overheid. Het ministerie wijst erop dat momenteel géén sprake is van een pandemie (wereldwijde griepepidemie). Wel zijn voorbereidingen getroffen voor het geval een pandemie zou uitbreken.
Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen