Medlog ontdekt lek in BIG-register website (RIBIZ)

1
459

lek-databaseVandaag heeft Medlog Michiel een lek in het BIG-register website (RIBIZ) ontdekt toek hij op zoek was naar zijn eigen BIG registernummer. Per abuis zocht hij met het geslacht vrouw in plaats van man. En kreeg hij de gegevens uit BIG register van zijn vrouw die ook arts is en terwijl ze een andere naam heeft….. Michiel vraagt zich terecht af hoe dit kan.Hij heeft zijn huwelijk nooit aan het RIBIZ doorgegeven. Zij hebben ook niet de zelfde achternaam, zijn vrouw heeft bij ons trouwen mijn achternaam niet aangenomen…

Om te kijken of het ook omgekeerd werkt heeft hij even gezocht op een man met de achternaam van zijn vrouw in zijn woonplaats… en ja hoor hij kwam bij zijn eigen registratie uit! Dat het geen toeval is blijkt uit het wat spelen met namen en woonplaatsen… zo levert de zoektocht meerdere personen op waarbij de zoek naam niet overeen komt met de achternaam van de gegevens uit het register…

Lees het uitgebreide verslag hiervan op de site geneeskunde.com.Het RIBIZ heeft hem toegezegd verder onderzoek te doen naar deze fout in de database. Wel heeft Michiel nog een handige tip: Als je met het RIBIZ belt kies de internationale lijn zonder de 0031 er voor en gewoon beginnen met 070, dat scheelt 10 eurocent per minuut


1 REACTIE

  1. In het Big-register (Ribiz) is het volgens mij alleen mogelijk om met je meisjesnaam ingeschreven te staan. Het is niet mogelijk om met de  achternaam van de echtgenoot in het register te laten schrijven. Dus met dit lek kan je achter informatie komen waar getrouwde stellen helemaal niet op zitten te wachten.  Bij Ribiz kan je wel een correspondentienaam opgeven maar de inschrijving is altijd op meisjesnaam.

Comments are closed.