St. Antoniusziekenhuis staakt test patiëntenpasjes

Array

stantonius_ziekenhuis_pms_cAl na drie dagen heeft het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht Oudenrijn een test met patientenpasjes moeten staken.
Mensen konden zelf bij een zuil een patientenpasje maken. Nu blijkt dat wegens een softwareprobleem de uitgifte van pasjes niet goed werkt. Het ziekenhuis wil dit eerst verholpen hebben voor het verder gaat met de uitgifte. Daarom wordt nu samen met de softwareleverancier gezocht naar een oplossing.

Het St. Antonius Ziekenhuis was het eerste ziekenhuis in Nederland waar patienten zelf een patientenpas kunnen maken met behulp van een patientregistratiezuil. Deze patientregistratiezuil moest de registratie en identificatie van patienten veiliger en efficienter maken.  De nieuwe patientenpas zal het ponsplaatje helemaal gaan vervangen. De nieuwe patientenpasjes waren gelamineerde pasjes in een handzaam formaat en voorzien van pasfoto en burgerservicenummer (BSN).

Het St. Antonius Ziekenhuis was nogwel met de patientregistratiezuil samen met leverancier Ricoh in de prijzen gevallen. Op het VIP gala 2009, georganiseerd door Vakblad voor Informatie Professionals (VIP), wonnen de organisaties met het project ‘Innovatie begint in zorgzuil’ drie prijzen. Zowel de prijs van de vakjury ‘Editor’s Choice’, als de publieksprijs ‘Applicatie van het jaar’ en de prijs van winnaar in de categorie Business Proces Management (BPM) werden in de wacht gesleept. De patientenregistratiezuil werd na 11 mei als eerste in gebruik genomen worden in het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht Oudenrijn. De registratiezuilen op de locaties Nieuwegein en Utrecht Overvecht moesten korte tijd later operationeel worden. Dit is nu op de lange baan geschoven.

Bron: St. Antoniusziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen