Samenvatting Freshfel over gezondheidsclaims

Array

groenten-en-fruitFrugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)

In voorbereiding op de te verwachten EU-regelgeving ten aanzien van voedingswaarde- en gezondheidsclaims, heeft Freshfel een samenvatting gemaakt over de huidige stand van zaken ten aanzien van voedingswaarde- en gezondheidsclaims.

De EU Regulation 1924/2006 is van kracht sinds 1 juli 2007. Hierin staan richtlijnen voor het gebruik van claims zoals ‘laag vetgehalte’ en ‘verlaagt cholesterol’, gebaseerd op de aanwezige nutrienten.

Verweer
The Europese commissie heeft een voorstel in behandeling genomen over het verstrekken van gegevens over voedingsmiddelen aan consumenten waarbij de focus ligt op vet, suiker en zout. Freshfel komt hierin tegen verweer omdat gezonde producten als groenten en fruit, volgens de EU-richtlijnen op deze manier niet als gezond worden aangemerkt omdat andere waardevolle nutrienten als antioxydanten binnen deze voorschriften niet worden genoemd. Het systeem maakt bovendien geen onderscheid tussen natuurlijke en toegevoegde suikers.

Wilt u het hele artikel lezen? Dit is gepubliceerd in de wekelijkse nieuwsbrief van Freshfel. Deze is voor leden aan te vragen bij het secretatiaat: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen