Tineke Slagter,SP-senator/ huisarts over het Het Elektronisch Patiëntendossier

Array

tineke-slagterHoewel de Tweede Kamer akkoord is met de invoering van het EPD, dreigt de Eerste Kamer binnenkort tegen te stemmen. Er zijn grote twijfels over de betrouwbaarheid van het systeem. Duizenden mensen tekenden al bezwaar aan .Zeker nadat een zogenaamde UZI-pas (Unieke Zorgverlener Identificatie) kinderlijk eenvoudig bleek te kraken. De artsenorganisatie KNMG wil zelfs helemaal afstappen van het EPD en het regionale patienten dossier uitbouwen. Tegenstander Tineke Slagter, huistarts tevens Eerste Kamerlid voor de SP en voorstander Atie Schipaanboord, directeur van Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) kruisen aan de vooravond van het besluit in de Eerste Kamer de degens over dit omstreden voorstel van minister Klink.

Tineke praat in Buitenhof over het EPD Senator en huisarts Tineke Slagter vindt een landelijk EPD onaanvaardbaar, hoe groter de systemen hoe onveiliger het wordt.

Tineke Slagter studeerde geneeskunde en volgde de huisartsenopleiding, gevolgd door een postdoctorale opleiding psychotherapie en een kadertraining bij de KNMG. Vanaf beging jaren tachtig is Tineke Slagter praktiserend huisarts. Tineke Slagter vervulde diverse bestuursfuncties. Eerst bij de Noordelijke Vereniging van Verpleeghuisartsen, later bij de KNMG waar zij eerst voorzitter was van het afdelings- en districtsbestuur in Groningen en tenslotte tussen 2000 en 2002 in het federatiebestuur. In diezelfde periode was zij voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging LHV. Vanaf 2002 is Tineke betrokken bij het Comité Zorg voor Iedereen en in 2003 werd zij ook lid van het actiecomité Artsen voor Vrede.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen