BDO: Philadelphia moet snel reorganiseren

Array

philadelphiaUit onderzoek van BDO blijkt dat zorginstelling Philadelphia vorig jaar meer verlies heeft geleden dan gedacht werd. BDO raadt de leiding aan zeer snel een reorganisatie uit te voeren, zo meldt NRC Handelsblad. De situatie bij Philadelphia is nog zo onduidelijk dat BDO schat dat de instelling vorig jaar een verlies heeft gemaakt van 21 à 25 miljoen euro. BDO onderzocht de financien van Philadelphia nadat vakbonden, ondernemingsraad en bestuur het niet eens werden over de ernst van de situatie. De instelling is door slecht bestuur in grote financiele problemen geraakt.

Ook BDO kon in het rapport niet met zekerheid zeggen hoe veel verlies de instantie vorig jaar heeft geleden.  BDO heeft inzake het onderzoek bij Philadelphia een verklaring voor externe publicatie vrijgegeven. Deze externe publicatie vormt een beknopte samenvatting van de belangrijkste bevindingen van het door BDO uitgevoerde onderzoek naar het herstelplan en de financiele positie van Stichting Philadelphia Zorg. Minstens 21 miljoen euro, mogelijk 24 miljoen.Het eigen vermogen schat BDO op 6 tot 9,5 miljoen euro. In het herstelplan was uitgegaan van nul, maar een jaar geleden was het nog 28 miljoen euro. De redding van Philadelphia gaat 330 banen kosten, waar onder tachtig van leidinggevenden. Er moeten tien panden worden verkocht.

Volgens BDO blijft de financiele situatie zeer urgent. Dat is de belangrijkste reden om tien panden te verkopen. BDO en interim-manager willen snel een reorganisatie doorvoeren. Bij Philadelphia moeten 330 banen verdwijnen, waaronder 80 managers.

Bron: BDO & NRC

Recente artikelen