Greet Prins gaat omstreden herstelplan per direct uitvoeren

Array

greet-prinsHet is in de media wat stil geworden rond Philadelphia. Dit terwijl momenteel de storm door de organisatie woedt. 330 medewerkers krijgen deze dagen te horen dat hun baan ophoudt te bestaan. Ondanks verzet van de vakbonden voert Stichting Philadelphia Zorg in Nunspeet het herstelplan per direct uit. Greet Prins (54)  volgt dhr. Bram Troost op die afgelopen vrijdag isvertrokken als interim bestuurder. Ook Prins komt de CDA gelederen. Prins heeft als voornaamste opdracht Philadelphia weer financieel gezond te maken en terug te keren naar de oorsprong: de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Alleen is prins geen zwaargewicht op het gebied van Financien. Zij heeft haar sporen verdiend in de communicatie.  Met de benoeming van Prins neemt Philadelphia wel het dringende advies van staatssecretaris Bussemaker over om de communicatie in- en extern te verbeteren. Greet Prins heeft wat betreft bewezen van wanten te weten. In december vorig jaar is ze verkozen tot Communicatievrouw van 2008 vanwege haar bijdrage aan spraakmakende, bijzonder effectieve en/of vernieuwende vormen van communicatie bij UWV. Op het gebied van Financien hebben we niet een dergelijk trackrecord gevonden. En de problemen bij Philadelphia zijn  voornamelijk financieel.Om te bezuinigen zet Philadelphia fors het mes in het personeel. Via natuurlijk verloop zijn al ongeveer 250 banen in de directe zorg verdwenen. Mensen die vele jaren keihard voor Philadelphia hebben gewerkt hebben.Ongeveer tachtig medewerkers met kantoorfuncties worden van werk naar werk begeleid. Mocht dat mislukken dan volgt na zes maanden ontslag.

Troost nam tijdelijk de honneurs waar na het vroegtijdig vertrek van bestuurder Frits Brink, die zwaar onder vuur kwam toen bleek dat Philadelphia in korte tijd ernstig in financiele problemen was gekomen. Naar verluidt is de heer  Troost met Frits Brink voor een projektje naar Amerika vertrokken. Troost keert terug op zijn post als bestuursvoorzitter van Espria, de koepel van Philadelphia, Evean Groep en Woonzorg Nederland.

In opdracht van staatssecretaris Jet Bussemaker verricht het College Sanering Zorginstellingen op dit moment een vervolgonderzoek naar de situatie bij Philadelphia.

Recente artikelen