Aids Memorial Day 2009

Array

witte-ballonnenIn Nederland overlijden twee mensen per week aan de gevolgen van aids. Tijdens Aids Memorial Day op zaterdag 6 juni 2009 worden zij herdacht en wordt stilgestaan bij de duizenden mannen, vrouwen en kinderen die in Nederland gestorven zijn.
En de miljoenen mensen die wereldwijd aan de gevolgen van aids zijn overleden. In dezelfde week worden internationaal de vele aids-doden herdacht.

Zaterdag 6 juni 2009
Dominicuskerk – Spuistraat 12, Amsterdam.
Aanvang 17.00 uur (Deuren open om 16.00 uur)

Het Drugspastoraat Amsterdam heeft voor het programma een quilt gemaakt met de namen van 140 gebruikers die zijn overleden en zal hierover vertellen, evenals performer Dolly Bellefleur die veel vrienden aan aids heeft verloren. De herdenking wordt omlijst door dans van jongeren.

De herdenking op Aids Memorial Day is voor iedereen toegankelijk met rituelen waaraan mensen van uiteenlopende afkomst en cultuur kunnen deelnemen. Op een groot aidslint, het internationale symbool van solidariteit met mensen met hiv en aids, kunnen bezoekers kaarsjes aansteken. Vertegenwoordigers van alle werelddelen zullen een kaars opsteken voor de mensen die in hun continent van herkomst zijn overleden aan de gevolgen van aids.

De namen van de overledenen zullen in een 20 minuten durende litanie klinken en natuurlijk wordt het volkslied van de strijd tegen aids, The Rose (Bette Midler), gezamenlijk gezongen. Daarnaast zullen vele quilts te zien zijn, herinneringsdoeken aan de overledenen. Om het loslaten te symboliseren neemt een stoet na afloop vanuit de kerk witte ballonnen mee naar de Torensluisbrug waar ze worden opgelaten.

Vanaf 18.30 uur tot 22.00 uur is het hivcaf aan de Eerste Helmerstraat 17 te Amsterdam geopend voor koffie/thee, soep & broodjes of een drankje. Iedereen is hier van harte welkom!

Aids Memorial Day is een activiteit van Hiv Vereniging Nederland en Stichting ShivA.

Programma vanaf 17.00 uur:
Welkomstwoord – Michiel Bollinger, Bestuur Hiv Vereniging NL
Muziek Duo fagot (Jonathan Reeder) en piano (Ruud van Odenhoven)

Persoonlijk woord Dolly Bellefleur
Muziek Nooit Verloren
(Zang: Dolly Bellefleur, Vleugel: Rodolfo Ravissant)

Persoonlijk woord Nelly Versteeg, Drugspastoraat Amsterdam
Muziek Duo fagot (Jonathan Reeder) en piano (Ruud van Odenhoven)

Herdenking
Namen noemen
Kaarsen voor alle werelddelen en alle niet genoemde namen
Licht doorgeven

The Rose

Uitnodiging naar hoop en toekomst
Dans: Indigo Jazz Baarn Stichting Colors Amsterdam Dance Theatre, Choreografie: Winky Hoedt

Afsluiting bijeenkomst in Dominicuskerk – Michiel Bollinger

Los-laten ballonnen
Vertrek naar de Torensluis met Sambagroep Marancha o.l.v. Mireille Linger
Los-laten van de ballonnen

Bron: Hiv Vereniging Nederland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen