‘Erasmus MC: het beste klinische onderzoek van Europa’

Array

erasmus-mc1Van alle Europese instellingen heeft het Erasmus MC het beste klinische onderzoek. Dat blijkt uit de ranglijst van Times Higher Educations, een toonaangevend tijdschrift op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Geciteerd
Wereldwijd gezien neemt het Erasmus MC een twintigste plaats in met onderzoek waarbij direct patienten betrokken zijn. In de Europese top 10 staan naast het Erasmus MC nog twee andere Nederlandse organisaties, namelijk de Universiteit van Amsterdam (nummer 7) en de Universiteit Leiden (nummer 10). Meteen na het Erasmus MC scoren de Universiteiten van Cambridge en Oxford het hoogst.
Times Higher Education heeft de top samengesteld door te meten hoe vaak onderzoeksinstellingen publiceren in vooraanstaande tijdschriften op hun vakgebied en hoe vaak ze worden geciteerd door andere onderzoekers.  De meting is gehouden tussen begin 1998 en december 2008.

Top 20
Met deze scores op het gebied van klinisch onderzoek heeft het Erasmus MC een deel van de ambities waargemaakt. In 2013 wil de organisatie op nog veel meer terreinen behoren tot de top 20 van medische onderzoeksinstituten in de wereld. Dat streven is vastgelegd in het beleidsplan voor de komende jaren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen